Η Eurobank ενισχύει την κεφαλαιακή επάρκειά της απορροφώντας την Grivalia

Η Eurobank ενισχύει την κεφαλαιακή επάρκειά της απορροφώντας την Grivalia

Προετοιμασία τουλάχιστον δέκα ημερών υπήρχε ανάμεσα στην διοίκηση της Eurobank, της Grivallia και βεβαίως τον βασικό μέτοχο και των δύο την Fairfax μέχρι να φτάσουμε στο απογευματινό Δ.Σ. τόσο της ΑΕΕΑΠ, όσο και της τράπεζας που ενέκριναν την απορρόφηση της δεύτερης από την πρώτη. Σημειωτέον, ότι ενήμερο για την εξέλιξη ήταν και το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που έδωσε το ok.

Στόχος της συγχώνευσης είναι η ενίσχυση της κεφαλαιακής επάρκειας της τράπεζας και το κλείσιμο του discount με το οποίο διαπραγματεύεται η μετοχή της ΑΕΕΑΠ.

Η καθαρή αξία ενεργητικού της Grivalia ανέρχεται σε 900 εκατ. ευρώ ενώ η κεφαλαιοποίησή της, με βάση την τιμή κλεισίματος της μετοχής την Παρασκευή στο ΧΑ, ανέρχεται στα 726 εκατ. ευρώ.

Με τη συγχώνευση τα ίδια κεφάλαια της Eurobank εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 6,4 δισ. από 5,5 δισ. ευρώ σήμερα και το σταθμισμένο σε κίνδυνο ενεργητικό της στα 39 δισ. ευρώ. Επομένως, ο δείκτης συνολικής κεφαλαιακής επάρκειας θα ανέλθει στο 16,5% από 14,6% σήμερα. Πληροφορίες, αναφέρουν ότι εφόσον η συγχώνευση εγκριθεί από τον επόπτη και τους μετόχους τράπεζας και ΑΕΕΑΠ, το ποσοστό της Fairfax στη Eurobank θα ξεπεράσει ελαφρώς τα επίπεδα του 32% από 17,3% σήμερα.

Η σχέση ανταλλαγή επρόκειτο να ανακοινωθεί αργά το βράδυ της Κυριακής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter