Η Εurostat διαψεύδει την αισιοδοξία Μητσοτάκη: Ουραγός η Ελλάδα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Η Εurostat διαψεύδει την αισιοδοξία Μητσοτάκη: Ουραγός η Ελλάδα στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Ουραγός αναδεικνύεται η Ελλάδα σε ό,τι αφορά τη διεύρυνση των θέσεων εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως προκύπτει από τα επίσημα στοιχεία που δημοσίευσε η Eurostat την Πέμπτη, που πιστοποιούν την άθλια κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αγορά εργασίας στην Ελλάδα. Ουσιαστικά η Eurostat καταρρίπτει ολόκληρη την επικοινωνιακή προπαγάνδα της κυβέρνησης Μητσοτάκη περί ανάπτυξης της οικονομίας και ρίχνει στο κενό τις εκκλήσεις του πρωθυπουργού και των υπουργών του προς όσους έφυγαν στο εξωτερικό για να βρουν εργασία να επιστρέψουν.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: 50.000 προς εργασία ευχαριστούν, αλλά δεν θα πάνε στη γαλέρα τουρισμού και εστίασης

Ειδικότερα, η Ελλάδα καταλαμβάνει την τελευταία θέση μεταξύ των κρατών μελών για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα συγκρίσιμα δεδομένα το υψηλότερο ποσοστό νέων θέσεων εργασίας το πρώτο τρίμηνο του 2022, καταγράφοντας μόλις 0,8% (έναντι 0,7% του τέταρτου τριμήνου του 2021), με Ισπανία και Βουλγαρία να έπονται με 0,9% αντίστοιχα.

Μάλιστα η εικόνα είναι απελπιστική για τους τομείς της βιομηχανίας και των κατασκευών, όπου η Ελλάδα καταγράφει 0,4%, ενώ γίνεται λιγότερο άσχημη σε ό,τι αφορά τον κλάδο των υπηρεσιών.

Την ίδια στιγμή, το ποσοστό των νέων θέσεων εργασίας ανήλθε σε 3,1% στη ζώνη του ευρώ (έναντι 2,8% του τρίτου τριμήνου του 2021), με Τσεχία, Ολλανδία και Βέλγιο να είναι πρωτοπόρες σε επίπεδο των κενών θέσεων εργασίας.

Διαβάστε επίσης:

Πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην ανεργία των νέων τον Απρίλιο – Άγγιξε το 36,8%

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter