Η εξέγερση στη Χιλή δε γίνεται για τα 30 πέσος, αλλά για τα 30 χρόνια

Η εξέγερση στη Χιλή δε γίνεται για τα 30 πέσος, αλλά για τα 30 χρόνια

Στη Χιλή, οι διαμαρτυρίες για την τιμή των εισιτηρίων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς μετατράπηκαν γρήγορα σε μια μαζική αμφισβήτηση των πολιτικών λιτότητας. Η απάντηση του ακροδεξιού προέδρου δεν ήταν άλλη από το να κατεβάσει τον στρατό στους δρόμους, και η Χιλή να ζήσει μια καταστολή που δε θυμίζει τίποτε άλλο παρά μονάχα την περίοδο της δικτατορίας Πινοσέτ.

Το βράδυ της Παρασκευής, ο πρόεδρος Πινιέρα αποφασίζει να θέσει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πόλη του Σαντιάγο, μετά από μια βδομάδα μαζικών διαδηλώσεων. Οι διαδηλωτές αρνούνται να πληρώσουν εισιτήριο μαζικά και κατακλύζουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς, με τις εκκλήσεις προς το επιβατικό κοινό να επιβιβαστεί στους συρμούς χωρίς εισιτήριο, να πληθαίνουν. 

Η κυβέρνηση έκπληκτη παρακολουθεί τα μαχητικά αντανακλαστικά των διαδηλωτών που καταφέρνουν να «μπλοκάρουν» δύο από τις έξι γραμμές του μετρό του Σαντιάγο, ενώ τα λεωφορεία της πόλης «ξεχυλίζουν» από επιβάτες. Η αστυνομική καταστολή δε θα μπορούσε να εμποδίσει τους αποφασισμένους διαδηλωτές, με αποτέλεσμα χιλιάδες φοιτητές και εργαζόμενοι να βγουν μαζικά στους δρόμους.

Διαβάστε περισσότερα στο koutipandoras.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter