Η εξομολόγηση ενός πρώην υπέρβαρου: Έτσι άλλαξα ζωή τρέχοντας

Η εξομολόγηση ενός πρώην υπέρβαρου: Έτσι άλλαξα ζωή τρέχοντας

Ο κάθε άνθρωπος που ασχολείται με το τρέξιμο το κάνει για τους δικούς του προσωπικούς λόγους. Άλλοι το κάνουν για την συγκίνηση του να παίρνεις μέρος σε αγώνες, άλλοι για την αίσθηση που αφήνει στο σώμα σου η συστηματική ενασχόληση με αυτό.

Υπάρχουν ορισμένοι που το αντιλαμβάνονται ως την τέλεια και πιο ευχάριστη γυμναστική. Και υπάρχουν και εκείνοι που μέσα από το τρέξιμο θεωρούν βρίσκουν τρόπο να χάσουν τα περιττά κιλά.

Η τελευταία κατηγορία πρέπει να επενδύσει πολλά στο τρέξιμο και φυσικά να το συνδυάσει και με την κατάλληλη διατροφή. Όπως όμως έχει αποδειχθεί πολλές φορές, αν υπάρχει υπομονή, επιμονή και πίστη σε ένα μακροπρόθεσμο πλάνο, είναι δεδομένο πως το τρέξιμο μπορεί να κάνει θαύματα και να αλλάξει τη ζωή σας.

Ο Ντέρικ Χάριγκτον είναι ένας από τους ανθρώπους που ανήκει στην τελευταία κατηγορία. Είναι 32 χρονών, ζει στην Λουιζιάνα των ΗΠΑ να πετύχει μια εντυπωσιακή μείωση κιλών για το σώμα του: από 126 κιλά έφτασε στα 76. Φυσικά, του πήρε περίπου πέντε χρόνια κατά τα οποία έτρεχε συστηματικά.

Ο ίδιος με ένα γράμμα του στο αμερικάνικο site «runnersworld» διηγήθηκε την ιστορία του και το Runnfun αναδημοσιεύει την εξομολόγησή του:

«Ζύγιζα 126 κιλά. Ήμουν υπέρβαρος κατά 45 κιλά περίπου και είχα δοκιμάσει κάθε διαθέσιμη δίαιτα χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ήθελα να χάσω κιλά έτσι ώστε να έχω περισσότερες πιθανότητες να κάνω ένα παιδί.

Έτσι, ξεκίνησα τρέξιμο μαζί με τη γυναίκα μου. Αυτό έγινε πριν πέντε χρόνια. Τόσο εκείνη όσο και η οικογένειά μου αποφάσισαν να πάρουν μέρος στον αγώνα «Crescent City Classic» της Νέας Ορλεάνης και αν και είχα μηδενικό ενδιαφέρον ως προς αυτό, δεν είχα και άλλη επιλογή. Η γυναίκα μου με δήλωσε στους συμμετέχοντες και έτσι ξεκίνησα να προπονούμαι.

Η κούρσα αυτή ήταν δέκα χιλιομέτρων και έτσι ξεκίνησα να τρέχω κάθε μέρα 4 με 8 χιλιόμετρα αυξάνοντας το ρυθμό της προπόνησης όσο ο αγώνας πλησίαζε. Όταν στάθηκα στη γραμμή εκκίνησης όλοι τριγύρω μου ήταν ενθουσιασμένοι με την κούρσα που θα ξεκινούσε και αυτό μου έδωσε επιπλέον ώθηση. Τερμάτισα μέσα σε 1 ώρα και 27 λεπτά και ένιωσα απίστευτα. Εκείνη τη στιγμή κόλλησα με το τρέξιμο.

Η αίσθηση που έχεις όταν τρέχεις δεν μπορεί να συγκριθεί με καμία άλλη. Όμως ακόμα και δυο χρόνια μετά την πρώτη μου κούρσα είχα υψηλή χοληστερίνη και αυξημένα επίπεδα διαβήτη. Ήξερα ότι είχε έρθει η ώρα για δραστικές αλλαγές και έτσι ξεκίνησα να τρώω πιο υγιεινά προκειμένου να χάσω βάρος. Ο κουνιάδος μου άλλωστε είχε καταφέρει, με έναν συνδυασμό δίαιτας και τρεξίματος, να χάσει 80 ολόκληρα κιλά και αποφάσισα να ακολουθήσω το παράδειγμά του.

Η δίαιτα και το τρέξιμο δεν μου έσωσαν απλά τη ζωή. Μου την άλλαξαν εντελώς. Μπορώ και τρέχω αγώνες 5 χιλιομέτρων, 10 χιλιομέτρων και ημιμαραθώνιους με μεγάλη ευκολία ενώ έχω συμμετάσχει και σε μαραθώνιους και νιώθω πολύ περήφανος για αυτό. Τώρα ξέρω πως το όριό μου είναι ο ουρανός και δεν πως δεν υπάρχει τίποτα που να μην μπορώ να καταφέρω αν το βάλω στόχο.

Η ζωή είναι όμορφη. Εγώ και γυναίκα μου έχουμε χάσει μαζί πάνω από 100 κιλά και νιώθουμε υπέροχα. Έχω μεγάλα σχέδια για το μέλλον, έχω ολόκληρη λίστα με αγώνες που θέλω να λάβω μέρος και ξέρω ότι θα τα καταφέρω.

Επίσης, έχω γίνει μέλος στο γκρουπ του Facebook «Missing Chins Running Club», όπου αποτελείται από πρώην χοντρούς τύπους όπως εγώ όπου ανταλλάζουμε εμπειρίες και κάνουμε προτάσεις ο ένας στον άλλο. Με δυναμώνουν και τους δυναμώνω. Είμαι περήφανος για αυτό που έχω καταφέρει και κάθε μέρα προσπαθώ να εμπνέω και άλλο κόσμο.

Επίσης, το κάνω αυτό και για τον τρίχρονο γιο μου που με παρακολουθεί και με μιμείται κάθε μέρα. Είμαι απλά ένας συνηθισμένος άνθρωπος με πάθος για το τρέξιμο και μου αρέσει να εμπνέω και άλλο κόσμο. Η ζωή είναι μικρή και πρέπει να προσπαθούμε να την κάνουμε μεγάλη, χαρούμενη και υγιή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter