Η εξορία των ανέργων

Η εξορία των ανέργων

Επαγγελματίες άνεργοι, άνεργοι καριέρας, άνεργοι χωρίς δεξιότητες, καταχραστές, τεμπέληδες… Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά της ανεργίας στη χώρα μας, από βήματος Βουλής και διά στόματος πρωθυπουργού, υπουργού Εργασίας και πολλών βουλευτών της κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση με το τελευταίο νομοθέτημα, παραβιάζοντας κι αυτόν ακόμη τον ορισμό της ανεργίας, στέλνει τους ανέργους εκτός ΟΑΕΔ επειδή απλώς δεν συμφώνησαν με τους επιμέρους όρους εργασίας του εργοδότη.

Ο άνεργος, δηλαδή, πάει στη δουλειά που του υποδεικνύει ο ΟΑΕΔ, σύμφωνα με τις γενικές περιγραφές της θέσης, αλλά διαφωνεί στους επιμέρους όρους και ο ΟΑΕΔ τον διαγράφει για δύο χρόνια, απαγορεύοντάς του κάθε λήψη επιδόματος ή άλλης παροχής.

Με την ίδια τιμωρητική λογική διαγράφει για έξι μήνες όποιον αποτύχει στις εξετάσεις πιστοποίησης της κατάρτισης… Αντί η κυβέρνηση να προσπαθήσει να αυξήσει τη στήριξη των ανέργων, να αυξήσει το χαμηλό επίδομα ανεργίας (408 ευρώ) και το διάστημα χορήγησής του, να αυξήσει τους δικαιούχους του επιδόματος και να βρει κι άλλους τρόπους να στηρίξει και να δημιουργήσει σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ ανέργων και ΟΑΕΔ, μετουσιώνει τους χαρακτηρισμούς και προφανώς και την άποψή της για το σύνολο των ανέργων σε νόμο και επιβάλλει ποινές. Διαγραφή, δηλαδή εξορία και απαγόρευση λήψης επιδομάτων κατά το διάστημα διαγραφής και για το μέλλον.

Μαζικές διαγραφές ανέργων μέσα από τη μαζική κατάρτιση. Προσπάθεια να ξεφορτωθούν την ευθύνη της ανεργίας και να τη μεταφέρουν στους ανέργους. Κατασπατάληση δημόσιου χρήματος για να αλλάξει το όνομα του ΟΑΕΔ.

Δημιουργία ΔΣ του ΟΑΕΔ με απόλυτη κυβερνητική πλειοψηφία. Αφωνία και πάρτι διαχείρισης αποθεματικών του οργανισμού. Διαφήμιση, επικοινωνία, τεχνάσματα περί πλούσιων ανέργων και στο βάθος φαγοπότι των ημετέρων…

Ο Γιώργος Μακράκης είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων ΟΑΕΔ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter