Η εξωτερική πολιτική δεν είναι παιγνίδι κύριε Μητσοτάκη

Η εξωτερική πολιτική δεν είναι παιγνίδι κύριε Μητσοτάκη

Μετά τη Συρία η Τουρκία συνεχίζει τις προκλητικές ενέργειες στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο συνάπτοντας μνημόνιο συνεννόησης με τη Λιβύη για οριοθέτηση της μεταξύ τους ΑΟΖ με τελείως αυθαίρετα κριτήρια.

Μάλιστα στην προκλητική επιστολή που απέστειλε στον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ και σε εφαρμογή του οράματος της «γαλάζιας πατρίδας» που αναπτύσσει εσχάτως ο Ερντογάν, διεκδικεί το μισό Αιγαίο.

Η προσπάθεια κατευνασμού της Τουρκίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη στην προσπάθεια της να περιορίσει τις προσφυγικές ροές έχουν κάνει τη γείτονα ακόμα πιο προκλητική.

Οι παραβιάσεις στο Αιγαίο συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, παρουσιάζει συντεταγμένες της υφαλοκρηπίδας της οι οποίες δεν έχουν σχέση με το διεθνές δίκαιο, κλείνει συμφωνίες με τη Λιβύη για τις ΑΟΖ των δύο χωρών σαν να μην υπάρχει η Κρήτη, συνεχίζει τις εξορύξεις χωρίς να υπολογίζει ούτε την Ευρωπαϊκή Ένωση ούτε τις ΗΠΑ.

Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση Μητσοτάκη σε έναν παθητικό ρόλο παρακολουθεί τις ενέργειες της Τουρκίας και αρκείται σε ευχολόγια.

Είναι απόλυτη ανάγκη να επιστρέψει στην ενεργητική εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, να δρομολογήσει άμεσα δυναμικές ενέργειες στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να βρει συμμάχους στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Η εξωτερική πολιτική δεν είναι παιγνιδάκι στις εσωτερικές διενέξεις της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter