Η ΕΥΠ έβγαλε ανακοίνωση επιτυχίας εντοπισμού πράκτορα που στην πραγματικότητα είναι φιάσκο διαφυγής του

Η ΕΥΠ έβγαλε ανακοίνωση επιτυχίας εντοπισμού πράκτορα που στην πραγματικότητα είναι φιάσκο διαφυγής του

Αίσθηση προκαλεί η περίεργη υπόθεση κατασκοπείας έφερε στην επιφάνεια η ΕΥΠ την Πέμπτη, στο επίκεντρο της οποίας φέρεται να βρίσκεται η «Μαρία Τ.», καθώς η εθνική υπηρεσία πληροφοριών της χώρας σε ανακοίνωσή της ούτε λίγο ούτε πολύ ανακοίνωσε ένα φιάσκο της, αφού η εν λόγω ξένη υπήκοος «Irina A. S.», που σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση δρούσε στην Ελλάδα «υπό βαθύ κάλυμμα», διατηρώντας μάλιστα κατάστημα με είδη χειροτεχνίας στο Παγκράτι, βρίσκεται σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ήδη από τον Ιανουάριο στη Ρωσία.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και ο σύζυγός της, ο οποίος επίσης φέρεται να είναι κατάσκοπος, έως τις αρχές του 2023 βρισκόταν στη Βραζιλία.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών γνωστοποίησε την υπόθεση μέσω ανακοίνωσης, υπογραμμίζοντας τον τρόπο δράσης και διείσδυσης ξένων υπηρεσιών στη χώρα μας και αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «η «αποκάλυψη, της πραγματικής ταυτότητας της ”Μαρίας Τ.” ξεκίνησε μετά την απόπειρα πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία Ελλήνων πολιτών που έχουν αποβιώσει. Παράλληλα επισημαίνεται ότι η εν λόγω δράση αποτελεί «διεθνώς διαπιστωμένη πρακτική των Υπηρεσιών Πληροφοριών συγκεκριμένης χώρας για τη δημιουργία της ειδικής κατηγορίας κατασκόπων με το προσωνύμιο ’’illegals’’».

 

Κατόπιν όλων των παραπάνω προκύπτουν μια σειρά από ερωτήματα: Γιατί η ΕΥΠ βγάζει ανακοίνωση ότι εντόπισε ξένο πράκτορα ενώ στην πραγματικότητα ανακοινώνει το φιάσκο της διαφυγής του; Για να δείξει ότι κινδυνεύει η χώρα ή ό,τι είναι θύμα υβριδικού πολέμου, πιθανώς υπηρετώντας συγκυριακά πολιτικά αφηγήματα; Δεν αποτελεί εξάλλου κεραυνό εν αιθρία το γεγονός ότι δρουν ξένοι πράκτορες; Υπενθυμίζεται μάλιστα ότι ο 2018 η τότε ελληνική κυβέρνηση απέλασε τρεις πράκτορες που δρούσαν μάλιστα με διπλωματική κάλυψη.

Τελικώς η μόνη επιτυχία της ΕΥΠ στην οποία φαίνεται να εξαντλείται το «ρεπερτόριο» της ΕΥΠ είναι η παρακολούθηση ελλήνων πολιτών και θεσμικών παραγόντων, όπως αποδείχθηκε από το σκάνδαλο των υποκλοπών δημοσιογράφων, πολιτικών αντιπάλων της κυβέρνησης και κρατικών αξιωματούχων.

Διαβάστε επίσης:

Ρώσοι πράκτορες επιχείρησαν να χρηματίσουν βουλευτές (Photos)

Περίεργη υπόθεση κατασκοπείας αποκάλυψε η ΕΥΠ

ΣΥΡΙΖΑ για αποκάλυψη Documento: Αφωνία Μητσοτάκη – Θεοδωρικάκου για την εμπλοκή μαφιόζων σε αποφάσεις της ΕΥΠ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter