Η ΕΥΠ κατέστρεψε τους φακέλους παρακολούθησης Ανδρουλάκη – Κουκάκη

Η ΕΥΠ κατέστρεψε τους φακέλους παρακολούθησης Ανδρουλάκη – Κουκάκη

Τα δύο ηλεκτρονικά αρχεία με τα δεδομένα των τηλεφωνικών παρακολουθήσεων του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά και του δημοσιογράφου Θανάσης Κουκάκη έχουν καταστραφεί από τους αξιωματούχους της ΕΥΠ, όπως αναφέρει ρεπορτάζ του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο σημερινό φύλλο της εφημερίδας «Τα ΝΕΑ».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αυτή ήταν η επίσημη εξήγηση που δόθηκε στο κλιμάκιο της ΑΔΑΕ από την ΕΥΠ, κατά την έρευνα στις εγκαταστάσεις των μυστικών υπηρεσιών στην Κατεχάκη. Μάλιστα, η ίδια πηγή επισημαίνει ότι η δικαιολογία που δόθηκε ήταν η αλλαγή του συστήματος της ΕΥΠ για το σύστημα υποκλοπών και την αντικατάστασή του με πιο σύγχρονη έκδοση.

Παράλληλα, χρησιμοποιήθηκε και η εξήγηση περί μη αποθήκευσης «για τεχνικούς λόγους», αν και υπήρχε πρόβλεψη για διετή διατήρηση των αρχείων, ενώ νέα δεδομένα στην υπόθεση αναμένεται να τεθούν και από την αποκάλυψη για την υπογραφή του εγγράφου που αφορούσε την παρακολούθηση Ανδρουλάκη από αξιωματικό της Αστυνομίας.

Η εν λόγω αξιωματικός, σύμφωνα με «Τα ΝΕΑ», υπηρετούσε στην ΕΥΠ, ως προϊστάμενη διεύθυνσης που ασχολείται με τη δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος, και αποχώρησε μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter