Η Ευρώπη στο έλεος του κορονοϊού – Lockdown και αντιδράσεις για τα νέα μέτρα

Η Ευρώπη στο έλεος του κορονοϊού – Lockdown και αντιδράσεις για τα νέα μέτρα

Ένα νέο κύμα κορονοϊού σαρώνει ολόκληρη την Ευρώπη προκαλώντας τεράστια ανησυχία στους Ευρωπαίους ηγέτες οι οποίοι ένας ένας καλούνται να λάβουν πρόσθετα μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας τα οποία με τη σειρά τους φέρνουν και ένα νέο κύμα αντιδράσεων.

Πρώτη σέρνει το χορό η Αυστρία η οποία όχι μόνο έγινε η πρώτη χώρα που ανακοίνωσε καθολικό lockdown από σήμερα Δευτέρα αλλά θα τεθεί σε εφαρμογή και ο υποχρεωτικός εμβολιασμός από 1η Φεβρουαρίου με το ποσοστό των εμβολιασμένων της να φτάνει μόλις το 66%. Ο καγκελάριος Αλεξάντερ Σάλενμπεργκ ανακοίνωσε την περασμένη Παρασκευή ότι η χώρα «κλειδώνει» για περίπου 20 ημέρες, μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου. Δεκάδες χιλιάδες πολίτες απάντησαν στα μέτρα κατεβαίνοντας στους δρόμους της πρωτεύουσας, φωνάζοντας συνθήματα για «δικτατορία» και «φασισμό».

Σοβαρά επεισόδια σημειώνονται εδώ και δύο μέρες στις Βρυξέλλες. Περίπου 35.000 διαδηλωτές ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας χθες Κυριακή από το σιδηροδρομικό σταθμό “Gare du Nord” κατά του covid safe pass και των περιοριστικών μέτρων. Οι διαδηλωτές κατηγορούν την κυβέρνηση ότι διχάζει τον λαό με τα μέτρα κατά του κορονοϊού. Μερίδα αυτών επιτέθηκε σε οχήματα της αστυνομίας προκαλώντας τους ζημιές.

 

 

Βίαιες διαδηλώσεις σημειώθηκαν καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου και στην Ολλανδία. Κατά τη διάρκεια αυτών αστυνομικοί άνοιξαν πυρ, τραυματίζοντας δύο διαδηλωτές. Δεκάδες άτομα συνελήφθησαν και άλλα τραυματίστηκαν. Στη χώρα ισχύει γενική καραντίνα, μετά την εκτίναξη των κρουσμάτων με τα εστιατόρια να κλείνουν στις 20:00, ενώ απαγορεύεται η πρόσβαση των μη εμβολιασμένων σε αυτά.  Ο χώρος της εστίασης έχει πληγεί ιδιαίτερα.

Μαζικές κινητοποιήσεις και στη Ρώμη της Ιταλίας, στην οποία αυτή την εβδομάδα ο Μάριο Ντράγκι θα εγκρίνει νέα μέτρα. Τέσσερις χιλιάδες άτομα συμμετείχαν σε μία καθιστική διαμαρτυρία για τα νέα μέτρα. Στο Μιλάνο τα πράγματα ήταν πολύ πιο έντονα, με τους διαδηλωτές να συγκρούονται με την αστυνομία στην πλατεία του Ντουόμο, αλλά η αστυνομία τους σταμάτησε. Στην Ιταλία κυριαρχεί ένταση εδώ και εβδομάδες. Στο εμβολιαστικό κίνημα έχουν εισέλθει και ακροδεξιά στοιχεία, τα οποία δημιουργούν καθημερινά προβλήματα και εντάσεις.

 

 

 

 

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter