Η Ευρωβουλή καλεί την φον ντερ Λάιεν να δώσει εξηγήσεις για συμβάσεις εμβολίων με την Pfizer

Η Ευρωβουλή καλεί την φον ντερ Λάιεν να δώσει εξηγήσεις για συμβάσεις εμβολίων με την Pfizer

Σε περιπέτειες μπαίνει η επικεφαλής της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, καθώς καλείται να ακρόαση ενώπιον της ειδικής επιτροπής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πανδημία του κορονοϊού, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις σχετικά με συμβάσεις εμβολίων της Pfizer.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Politico η εν λόγω επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου καλεί την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να δώσει εξηγήσεις σχετικά με το ρόλο της στη διαπραγμάτευση της τρίτης και μεγαλύτερης σύμβασης της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Pfizer, αλλά και για τα γραπτά μηνύματα (SMS) που αντάλλαξε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, τον Άλμπερτ Μπουρλά πριν την συμφωνία.

Η εν λόγω συμφωνία, για έως και 1,8 δισεκατομμύρια δόσεις του εμβολίου BioNTech/Pfizer, έχει ήδη τεθεί υπό έντονο έλεγχο.

Είχε προηγηθεί η διπλή άρνηση του Άλμπερτ Μπουρλά να καταθέσει στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, με την ειδική επιτροπή για την Covid-19 ζητά την επιβολή κυρώσεων κατά της φαρμακευτικής εταιρείας αναστέλλοντας την πρόσβασή της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Πηγή: Politico, AFP

Διαβάστε επίσης:

Προκαλεί η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν – 1.000 ευρώ την ημέρα ο νέος της μισθός

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter