Η Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού «αδειάζει» Μητσοτάκη- Η επιστολή στη Βασιλική Θάνου

Εκτεθειμένος βγαίνει ξανά ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αυτήν τη φορά όσον αφορά στην ανάληψη των καθηκόντων της Προέδρου της Αρχής Ανταγωνισμού, Βασιλικής Θάνου.

Μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του προέδρου της ΝΔ να στοχοποιήσει τη Βασιλική Θάνου, στην οποία εξάλλου απάντησε και η ίδια η Πρόεδρος της Αρχής Ανταγωνισμού, έρχεται τώρα και φιλική προς την κ. Θάνου επιστολή της Ευρωπαίας Επιτρόπου Ανταγωνισμού, Μαργκρέτε Βεστάγκερ (Margrethe Vestager), να βάλει τα πράγματα στη θέση τους.

Διαβάστε ακόμη: Η Βασιλική Θάνου απαντά στη ΝΔ: Ορισμένοι φοβούνται πως θα κάνω σωστά τη δουλειά μου και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της στοχοποίησης της Βασιλικής Θάνου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή της η ΝΔ, είχε θέσει θέμα στην Κομισιόν, ισχυριζόμενος ότι η τοποθέτησή της κ. Θάνου συνιστούσε «προσπάθεια ελέγχου της Ανεξάρτητης Αρχής», προσθέτοντας ότι η κ. Vestager, στην απαντητική της επιστολή προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, προανήγγειλε ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα αναφορικά με την τήρηση των εγγυήσεων ανεξαρτησίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού».

Προς μεγάλη... ατυχία του προέδρου της ΝΔ, η κ. Vestager, σε απαντητική επιστολή στην Πρόεδρο της Ελληνικής Επιτροπής Ανταγωνισμού Βασιλική Θάνου - Χριστοφίλου, της εκφράζει συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων της και της εύχεται κάθε επιτυχία, σημειώνοντας ότι εκτιμά την συμβολή και την καλή συνεργασία της Ελληνικής Αρχής Ανταγωνισμού με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και με τις εθνικές Αρχές Ανταγωνισμού του Ευρωπαϊκού Δικτύου, ενώ εκφράζει την πεποίθησή της για τη συνέχιση της γόνιμης αυτής συνεργασίας.

Τέλος, δηλώνει ότι, με χαρά θα παρευρεθεί στην εκδήλωση, την οποία η Πρόεδρος Βασιλική Θάνου της ανακοίνωσε ότι θα διοργανωθεί στην Αθήνα.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αγαπητή κα Θάνου-Χριστοφίλου,

Θα ήθελα να σας εκφράσω τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντω ν σας ως Προέδρου της Ελληνικής Επιτροπής Ανταyωνισμού και να σας ευχηθώ κάθε επιτυχία στη θητεία σας.

Εκτιμώ την εποικοδομητική συμβολή της Αρχής σας και την καλή συνεργασία της με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις άλλες εθνικές αρχές ανταγωνισμού του Ευρωπαϊκού Δικτύου Ανταγωνισμού, η οποία είναι πολύ σημαντική για τη διασφάλιση της συνεπούς εφαρμογής των κανόνων ανταγωνισμού της ΕΕ.

Έχω την πεποίθηση ότι θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε τη γόνιμη συνεργασία που είχαμε μέχρι τώρα με την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού .

Ανυπομονώ να λάβω ενημέρωση για την εκδήλωση που σκοπεύετε να διοργανώσετε στην Αθήνα . Θα ήταν μεγάλη χαρά μου να μπορέσω να παρευρεθώ, εφόσον το επιτρέψουν οι λοιπές υποχρεώσεις μου.»

Όπως αναφέρει η Επιτροπή Ανταγωνισμού, η εν λόγω απαντητική επιστολή της Ευρωπαίας Επιτρόπου συνιστά ιδιαίτερη τιμή για την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, η οποία υπό τη νέα Προεδρία της, έχει θέσει, μεταξύ των λοιπών στόχων της, τη διοργάνωση συνεδρίων και συναντήσεων, επί θεμάτων του Ανταγωνισμού, στα οποία θα κληθούν τόσο οι εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όσο και οι Αρχές Ανταγωνισμού των λοιπών χωρών.

Η επιστολή της Ευρωπαίας Επιτρόπου:

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.