Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναθεώρησε τη μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων – Προστέθηκαν 10 περιοχές

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αναθεώρησε τη μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων – Προστέθηκαν 10 περιοχές

Οι κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης υιοθέτησαν σήμερα μια διευρυμένη μαύρη λίστα φορολογικών παραδείσων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Κομισιόν.

Στη λίστα, στην οποία περιλαμβάνονταν πέντε περιοχές φορολογικής δικαιοδοσίας, προστέθηκαν ακόμα 10: Αρούμπα, Μπαρμπέιντος, Μπελίζ, Βερμούδες, Φίτζι, Νησιά Μάρσαλ, Ομάν, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Βανουάτου και Ντομίνικα.

Οι προσθήκες αυτές αποτελούν τη μεγαλύτερη αναθεώρηση της λίστας από τότε που την υιοθέτησε η ΕΕ τον Δεκέμβριο του 2017. 

Η λίστα αυτή καταρτίστηκε ύστερα από την αποκάλυψη πρακτικών εκτεταμένης φοροαποφυγής που χρησιμοποιούσαν εταιρίες και ιδιώτες για να μειώσουν τη φορολογική τους επιβάρυνση. Οι περιοχές προστίθενται στη λίστα εάν οι φορολογικοί τους κανόνες καθιστούν δυνατή τη φοροαποφυγή σε άλλες χώρες. Αφαιρούνται από αυτήν εάν δεσμευθούν να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις. Οι χώρες στη μαύρη λίστα βρίσκονται αντιμέτωπες με αυστηρότερους έλεγχους στις συναλλαγές τους με την ΕΕ, αν και μέχρι στιγμής τα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν έχουν συμφωνήσει σε κυρώσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter