Η fake αναπαραγωγή της επίσκεψης Τσίπρα στο Μάτι από την «Ομάδα Αλήθειας» (Video)

Η fake αναπαραγωγή της επίσκεψης Τσίπρα στο Μάτι από την «Ομάδα Αλήθειας» (Video)

Η επίσκεψη Τσίπρα στο Μάτι και η συζήτησή του με πυρόπληκτους, ήταν το νέο «θύμα» των fake news που ξεκίνησαν από το διαδίκτυο και συνεχίστηκαν σε τηλεοπτικούς σταθμούς.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε την Τρίτη το Μάτι, μαζί με τον Χρήστο Σπίρτζη, και, κατά τη συζήτησή του με κατοίκους μίλησαν και γενικότερα για το γιατί είναι προτιμότερο να μη «χωριστεί» σε επιδόματα η χρηματοδότηση που θα πάρει από την Κύπρο η χώρα μας, αλλά να διατεθεί για τη δημιουργία υποδομών.

Απομονώνοντας ένα απόσπασμα από τη συζήτηση, η γνωστή και μη εξαιρετέα «Ομάδα Αλήθειας» της ΝΔ, δημοσιοποίησε ένα «κουρεμένο» βίντεο, το οποίο παρουσίαζε τον Αλέξη Τσίπρα να λέει σε πυρόπληκτη κάτοικο ότι «δεν θα σωθεί αν έπαιρνε 2.000 ευρώ» διότι «θα τα σπαταλούσε», αποκόπτοντας το προηγούμενο πνεύμα της κουβέντας και το ουσιαστικό της νόημα και δημιουργώντας λάθος εντυπώσεις.

Από τα δύο λεπτά του βίντεο, η «Ομάδα Αλήθειας» χρησιμοποίησε 21 δευτερόλεπτα, αλλοιώνοντας το πνεύμα αλλά και την ουσία της συζήτησης.

Φυσικά και το συγκεκριμένο απόσπασμα αναπαράχθηκε από τα πάντα συμπαθούντα την «Ομάδα Αλήθειας» ΜΜΕ όπως ο ΣΚΑΪ και το Πρώτο Θέμα και χρησιμοποιήθηκε από στελέχη της ΝΔ όπως ο Σίμος Κεδίκογλου και ο Βασίλης Οικονόμου, αλλά και από τον Ανδρέα Λοβέρδο.

Δείτε τα βίντεο:

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter