Η φαντασία στη νεοδημοκρατική εξουσία

Η φαντασία στη νεοδημοκρατική εξουσία

Μια περίεργη ηρεμία πλανάται πάνω από την πρωτεύουσα της Ελλάδας, ενώ βρισκόμαστε προς το τέλος του δεύτερου δεκαπενθήμερου του Ιουνίου.

Οι εικόνες που βλέπει κανείς περπατώντας στους δρόμους της Αθήνας, αλλά και αυτές που προβάλλονται από τα κανάλια μόνο μελαγχολία και τρόμο προκαλούν.

Κλειστά μαγαζιά, κανένας τουρίστας στους δρόμους που άλλοτε έσφυζαν από ζωή, ακόμη και οι πρωινοί έλληνες λάτρεις του καφέ απουσιάζουν.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, και όλοι εκτιμούν ότι θα συνεχιστεί, το φθινόπωρο ο ελληνικός τουρισμός θα έχει πτώση πολύ πάνω από 50%, κάτι που θα δώσει ένα θανατηφόρο σπρώξιμο στην καταρρέουσα ελληνική οικονομία.

Οι επιπτώσεις της κατάρρευσης έχουν πολλαπλασιαστικό αποτέλεσμα και επεκτείνονται σε όλους τους κλάδους της οικονομίας. Οι επιταγές διαμαρτύρονται με πολύ υψηλούς ρυθμούς, ενώ η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι «άριστοι» του οικονομικού της επιτελείου δεν έχουν προβλέψει καμία γέφυρα χρηματοδότησης μετά το όριο των 75 ημερών. Αν μάλιστα γενικευτεί και η απόφαση να μην πηγαίνουν στον Τειρεσία οι ακάλυπτες επιταγές της πανδημίας τότε η αγορά δεν θα αντέξει ούτε έναν μήνα.

Η πρωτογενής παραγωγή βρίσκεται σε πλήρες αδιέξοδο καθώς οι αγρότες λόγω έλλειψης ρευστότητας αδυνατούν να ετοιμάσουν για σπορά τα χωράφια τους, κλείνοντας το μάτι σε μια διατροφική κρίση που η χώρα μας δεν έχει βιώσει μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Δυστυχώς αυτά τα θέματα απασχολούν πολύ λίγους και βέβαια όχι τα πολυταϊσμένα Μέσα Ενημέρωσης στα οποία ο πολύς Στέλιος Πέτσας φαντασιώνεται επανεκκίνηση της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας.

Στα νησιά ο τουρισμός είναι αγαθό εν ανεπαρκεία. Κλειστά μαγαζιά και ξενοδοχεία, μαρίνες άδειες και κρουαζιερόπλοια άφαντα δείχνουν την κατάσταση που θα επικρατήσει στη χώρα το φθινόπωρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του κοροϊδεύουν σε όλους τους τόνους τον ελληνικό λαό αποκρύβοντας τη δραματική αλήθεια. Μη θέλοντας να ξοδεύσουν ούτε ευρώ για τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τις μικρές και μικρομεσαίες, κρατούν μερικά δισεκατομμύρια στην άκρη για να βοηθήσουν στα δύσκολα τη μικρή ελίτ μεγαλοεπιχειρηματιών που τους συντηρεί αλλά και να τα ρίξουν στην αγορά το φθινόπωρο όταν εκτιμάτε ότι θα προκηρύξουν εκλογές..

Οι φωνές της αντιπολίτευσης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ δεν λαμβάνονται υπόψη. Δυστυχώς η οικονομία έχει περάσει πλέον το σημείο μη επιστροφής. Μόνο ο ελληνικός λαός μπορεί να της αλλάξει πορεία και να διαλύσει το φαντασιακό μέλλον που υπόσχεται η νεοδημοκρατική κυβέρνηση!

documentonews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter