Η FIFA αποσύρει το πλάνο για Μουντιάλ ανά διετία

Η FIFA αποσύρει το πλάνο για Μουντιάλ ανά διετία

Η FIFA φαίνεται πως κάνει οριστικά πίσω στα σχέδια της για διεξαγωγή παγκοσμίου κυπέλλου κάθε δύο χρόνια έπειτα και από τις σφοδρές αντιδράσεις τόσο του φίλαθλου κοινού όσο και της UEFA

Σύμφωνα με το πρακτορείο «Reuters», το αμφιλεγόμενο σχέδιο της παγκόσμιας ομοσπονδίας ποδοσφαίρου για Μουντιάλ ανά δύο χρόνια εγκαταλείπεται, τουλάχιστον για την ώρα, με τη διοργανώτρια αρχή όμως να εξετάζει εναλλακτικές προτάσεις.

Το ρεπορτάζ αναφέρει πως το πλάνο που είχε προτείνει αρχικά ο Αρσέν Βενγκέρ και υποστήριξε ο Τζιάνι Ινφαντίνο, δεν συμπεριλήφθηκε στην ατζέντα των θεμάτων προς συζήτηση στο ετήσιο κογκρέσο της FIFA, οποίο διεξάγεται στην Ντόχα του Κατάρ.

Μιλώντας αναφορικά για την απουσία του πλάνου από την ατζέντα, ο Αλεξάντερ Τσέφεριν επιβεβαίωσε την κίνηση της FIFA να παρατήσει την σκέψη περί Μουντιάλ ανά διετία, λέγοντας:

«Το Μουντιάλ ανά διετία δεν υφίσταται ως επιλογή για κανέναν φίλο του ποδοσφαίρου. Είμαι ικανοποιημένος που το έχει συνειδητοποιήσει πια και η FIFA».

Από την άλλη, ο ισχυρός άνδρας της Παρί Σεν Ζερμέν και μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της UEFA, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, δήλωσε: «Για μας δεν υπήρχε ποτέ αυτή η ιδέα στο μυαλό μας, για αυτό και νομίζουμε πως δεν υπάρχει λόγος συζήτησης. Δεν γίνεται πιο ξεκάθαρο από αυτό».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter