Η φίμωση του Τύπου βολή κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος – Δηλώσεις Καρχιμάκη, Ρέππα, Κρεμαστινού #Documento #freespeechgr

Η φίμωση του Τύπου βολή κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος – Δηλώσεις Καρχιμάκη, Ρέππα, Κρεμαστινού #Documento #freespeechgr

Πλήγμα στην ίδια τη Δημοκρατία χαρακτηρίζουν κορυφαία στελέχη του ΚΙΝΑΛ-πρώην υπουργοί των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ την επιχείρηση φίμωσης του Documento, επισημαίνοντας ότι η χειραγώγηση ή η φίμωση του Τύπου αποτελούν βολή κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Μιχάλης Καρχιμάκης, πρώην Υπουργός ΠΑΣΟΚ, μέλος ΚΕ ΚΙΝΑΛ

«Τα μέσα ενημέρωσης, ανεξάρτητα από το αν εκφράζουν διαφορετικές απόψεις από τις πεποιθήσεις μας, δεν μπορεί να φιμώνονται, ακόμα κι αν κάνουν σκληρή κριτική, καθ’ οιονδήποτε τρόπο! Η ελεύθερη έκφραση είναι θέμα Δημοκρατίας».

Δημήτρης Ρέππας, πρώην Υπουργός ΠΑΣΟΚ, μέλος ΚΕ ΚΙΝΑΛ

«Η ελευθερία του Τύπου είναι συστατικό στοιχείο της δημοκρατικής λειτουργίας μιας Πολιτείας. Ούτε η χειραγώγηση, ούτε η άμεση ή έμμεση φίμωση προάγουν τη Δημοκρατία – αντιθέτως, αποτελούν μελανό σημείο της».

Δημήτρης Κρεμαστινός, πρώην Υπουργός ΠΑΣΟΚ

«Η ελευθερία του Τύπου συνδέεται αναπόσπαστα με τη λέξη «Δημοκρατία». Ακόμα και αν ο Τύπος δεν στέκεται πάντοτε στο ύψος του, δηλαδή δεν κρίνει αντικειμενικά την εκάστοτε εξουσία, είναι προτιμότερος από τον Τύπο που καθοδηγείται από μη δημοκρατικά καθεστώτα. Κατά συνέπεια, κάθε προσπάθεια περιστολής της ελευθερίας του είναι μια πράξη η οποία πλήττει κατευθείαν το δημοκρατικό πολίτευμα».

Διαβάστε ακόμη: Documento: Αν δεν το βρίσκετε στο περίπτερο, αγοράστε το ηλεκτρονικά

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter