Η Φινλανδία ετοιμάζει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία

Η Φινλανδία ετοιμάζει νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας ετοιμάζει άλλο ένα πακέτο στρατιωτικής βοήθειας για την Ουκρανία. Αυτό ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας Ελίνα Βαλτόνεν στο κοινωνικό δίκτυο X (παλαιότερα γνωστό ως Twitter).

«Η Φινλανδία έχει συνεισφέρει σχεδόν 2 δισ. ευρώ στην Ουκρανία. Το επόμενο πακέτο αμυντικού υλικού μας είναι υπό προετοιμασία», έγραψε η υπουργός Εξωτερικών. Η Ελίνα Βαλτόνεν αποκάλεσε την Ουκρανία «τον μεγαλύτερο αναπτυξιακό μας εταίρο», ενώ συμπλήρωσε ότι «η Φινλανδία και η ΕΕ θα στηρίξουν την Ουκρανία για όσο χρειαστεί».

Όπως ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων της Ουκρανίας Ukrinform, την περασμένη εβδομάδα η υπουργός Εξωτερικών της Φινλανδίας είπε ότι είναι απίθανο η Ρωσία να μετατραπεί σε μια ειρηνική δημοκρατία ακόμα και μετά την αλλαγή του ηγέτη της και η Δύση θα πρέπει να «προετοιμαστεί για το χειρότερο».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε την Κυριακή και ο φινλανδός πρωθυπουργός Πέτερι Όρπο, που –όπως μετέδωσε το φινλανδικό πρακτορείο ειδήσεων Yle- δήλωσε ότι «ο κόσμος πρέπει να προετοιμαστεί για την επιθετική και απρόβλεπτη συμπεριφορά της Ρωσίας».

Η Φινλανδία έγινε στις 4 Απριλίου το 31ο μέλος του ΝΑΤΟ, στον απόηχο της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία το Φεβρουάριο του 2022. Σύμφωνα, με τον πρωθυπουργό της Φινλανδίας, η Ευρώπη και η Δύση πρέπει να συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία μέχρι τη νίκη, παρά τα «σημάδια κόπωσης».

Διαβάστε επίσης: ΕΕ: Παραμένει η στήριξη στην Ουκρανία, παρά τις ρωγμές

 

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter