Η φρουρά του Μητσοτάκη ήταν αυτή που ξυλοκόπησε τον μοτοσυκλετιστή;

Η φρουρά του Μητσοτάκη ήταν αυτή που ξυλοκόπησε τον μοτοσυκλετιστή;

Σοβαρό ηθικό και πολιτικό θέμα προκύπτει, αν τελικώς ισχύει η πληροφορία που θέλει τους αστυνομικούς που παραβίασαν την Δευτέρα κόκκινο σηματοδότη συνοδεύοντας κάποιον επίσημο και στη συνέχεια κακοποίησαν οδηγό που διαμαρτυρήθηκε, ανήκει στη φρουρά του Πρωθυπουργού.

Η μηχανή με πινακίδα ΟΖΙ 955, δεν είναι καταχωρημένη επισήμως και φαίνεται να ανήκει στην Υπηρεσία Προέδρου Μελών Κυβέρνησης, και να έχει διατεθεί στη φρουρά του Πρωθυπουργού. Είναι δε μία από τις πέντε που έχουν αγοραστεί πρόσφατα και έχουν διατεθεί στον Αρχηγό της ΕΛΑΣ, τον Διοικητή της ΕΥΠ και κάποια μέλη του Μαξίμου.

Έχει ιδιαίτερη σημασία πως ενώ το περιστατικό πήρε μεγάλη δημοσιότητα αφού δημοσιοποιήθηκε βίντεο με τους συνοδούς φρουρούς να επιτίθενται σε πολίτη τον οποίο παραλίγο να τρακάρουν, δεν υπήρξε καμιά ανακοίνωση που θα υπόσχεται έστω έρευνα.

Είναι προκλητικό και ανήθικο, πολίτης να πέφτει θύμα αστυνομικής βίας από συνοδεία μέλους της κυβέρνησης και όχι μόνο να μην υπάρχει αναφορά στο περιστατικό και τιμωρία, αλλά αντιθέτως να ευνοούνται σενάρια πως επρόκειτο για φρουρά επιχειρηματία.

Πέρα από την ίδια την αστυνομική βία, είναι πολύ σοβαρό επίσης το γεγονός πως το κυβερνητικό αυτοκίνητο, το οποίο πιθανολογείται πως χρησιμοποιεί ένας πολύ στενός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη κινείται παραβιάζοντας τον ΚΟΚ, σε μια άδεια μάλιστα Αθήνα λόγω πανδημίας. Ο δε ξυλοδαρμός του πολίτη έγινε παρουσία του κυβερνητικού στελέχους.

Το περιστατικό δημοσιοποίησε άλλος πολίτης, ο Γιώργος Καλαϊτζίδης στο Facebook, περιγράφοντας τι ακριβώς είχε γίνει. Έγραψε συγκεκριμένα:

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=610183686203316&id=100016350693712

«Το βίντεο αυτό είναι από ένα σημερινό συμβάν που έγινε στις 12.30 το μεσημέρι στην συμβολή των οδών Μιχαλακοπούλου και Ξενίας. Από την Μιχαλακοπούλου πέρασαν παράνομα με κόκκινο χωρίς ούτε καν να έχουν βάλει τις σειρήνες ενα αμάξι με φιμέ τζάμια επισήμου πιθανώς Υπουργού.Το αμάξι είχε αστυνομική συνοδεία που επέβαινε σε μηχανές. Πήγαν να πέσουν επάνω σε έναν άνθρωπο που επέβαινε σε μηχανάκι και πέρναγε κανονικά από την οδό Ξενίας.Οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον πέταξαν κάτω μαζί με το μηχανάκι του και άρχισαν να τον χτυπούν και να τον βρίζουν. Ταυτόχρονα τραμπουκίζουν όποιον διαμαρτύρεται και προσπαθεί να επέμβει. Δεν φτάνει δηλαδή που πήγαν να τον σκοτώσουν τον άνθρωπο επειδή πέρασαν παράνομα με κόκκινο τον χτυπάνε κιόλας. Φυσικά το αμάξι με τα φιμέ τζάμια και τον “επίσημο” έφυγε κατ’ ευθείαν».

Το Documento απευθύνθηκε στο Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού, προκειμένου να λάβει επίσημη απάντηση για το θέμα και να διασταυρωθούν πλήρως οι πληροφορίες, ωστόσο δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter