Η Φώφη Γεννηματά προειδοποιεί… ενωτικά: «Τέλος η ανοχή» στους διαφωνούντες

Η Φώφη Γεννηματά προειδοποιεί… ενωτικά: «Τέλος η ανοχή» στους διαφωνούντες

Σφίγγει τον κλοιό της κομματικής πειθαρχίας, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά αλλά, παράλληλα, επιχειρεί να αποκαταστήσει το κλίμα ενότητας στη Χαριλάου Τρικούπη, μετά τα όσα συνέβησαν στην Κοινοβουλευτική διαδικασία, με επίκεντρο το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις.

Γνωρίζει ότι τα ζητήματα είναι κυρίως πολιτικά και δεν λύνονται, ακόμα και αν αυτό επιχειρηθεί κάποια στιγμή, με διοικητικά μέτρα

Έτσι, απαντά πολιτικά στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου και στον βουλευτή και πρώην υπουργό Χάρη Καστανίδη που απείχαν από την ψηφοφορία του νομοσχεδίου του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, σε αντίθεση με την κομματική γραμμή υπερψήφισης. Και προειδοποιεί ευρύτερα όποιον κινείται εκτός… γραμμής, ότι δεν θα ανεχθεί ξανά παρεκκλίσεις από συλλογικές αποφάσεις

Την ίδια ώρα, εστιάζει στην ανάγκη να μην χαθεί ό,τι χτίστηκε από το ΚΙΝΑΛ στην μακρά επώδυνη περίοδο της ανασυγκρότησής του. Μάλιστα, καλεί όλους τους βουλευτές και τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να προχωρήσουν με γνώμονα το «καλό της χώρας» και προσδιορίζοντας το ΚΙΝΑΛ ως «το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά Κυβέρνηση».

«Ευθύνη και υποχρέωση όλων μας είναι να περιφρουρήσουμε τη συντεταγμένη λειτουργία μας και την ενιαία στάση όλων στις κοινές μας αποφάσεις. Χρέος δικό μου, επιπλέον εκ του ρόλου μου, είναι η τήρηση των αποφάσεων από όλους μας. Όποιος από σήμερα και πέρα δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, να γνωρίζει ότι θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας. Τα όργανα λειτουργούν δημοκρατικά μόνο μέσα από το σεβασμό των αποφάσεων της πλειοψηφίας». 

 Με αυτά τα λόγια, που απηύθυνε στα στελέχη του ΚΙΝΑΛ, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, το μεσημέρι της Παρασκευής (10.7.2020), η Φώφη Γεννηματά συνοψίζει το μήνυμα αποφασιστικότητας να μην επανέλθουν οι εποχές εσωστρέφειας στην παράταξη.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η αναφορά της στην κρίσιμη περίοδο για την Ελλάδα, λόγω κοινωνικοοικονομικών εξελίξεων αλλά και εθνικών ζητημάτων. «Η συγκυρία είναι κρίσιμη για τη χώρα και την παράταξη. Οι πολίτες ζουν μέσα στην αβεβαιότητα και τον φόβο. Για τη ζωή, για την υγεία, για τη δουλειά τους, για το μέλλον τους», σημείωσε. Μάλιστα δεν άφησε χωρίς αρνητικό σχολιασμό τον τρόπο διαχείρισης των πολιτικών θεμάτων από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. «Τα λάθη, οι παραλείψεις και οι συντηρητικές πολιτικές της Κυβέρνησης της ΝΔ επιτείνουν την ανασφάλεια. Η αξιωματική αντιπολίτευση βουλιάζει στην αναξιοπιστία, δεν μπορεί να ασκήσει αποτελεσματικά το θεσμικό της ρόλο. Ο δημόσιος βίος δηλητηριάζεται με τις αποκαλύψεις. Το Κίνημα Αλλαγής είναι το μόνο προοδευτικό ανάχωμα απέναντι στη δεξιά Κυβέρνηση. Μια όαση πολιτική». Και συμπλήρωσε: «Έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε, να δυναμώσουμε τη δημοκρατική παράταξη ξανά και να είμαστε χρήσιμοι στον τόπο. Με μαχητική αντιπολίτευση αποτελεσματική, τεκμηριωμένη, δημιουργική. Με την αυτόνομη πορεία που είναι απόφαση Συνεδρίου μας. Στρατηγική που έχει προοδευτικό πολιτικό περιεχόμενο και ουσία. Ξέρω ότι αυτή η αυτόνομη πορεία ενοχλεί».

Αναφορικά με την κοινοβουλευτική διαδικασία για το νομοσχέδιο με τις διαδηλώσεις και την αποχή Γ. Παπανδρέου και Χ. Καστανίδη, τόνισε ότι τα όσα διαδραματίστηκαν «στο συγκεκριμένο πολιτικό περιβάλλον θόλωσαν το στίγμα μας, χτύπησαν την στρατηγική της αυτόνομης πορείας και έριξαν νερό στο μύλο του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ. Νερό που είχα νωρίτερα κόψει με τις τοποθετήσεις μου και στους δύο. Λάθος πολιτική εκτίμηση, τουλάχιστον. Αυτή η στάση αντικειμενικά εξυπηρετεί τους αντιπάλους»…

Έτσι, η Φώφη Γεννηματά μοιάζει να γυρίζει σελίδα αλλά να προειδοποιεί ότι από δω και στο εξής όποιος δεν σεβαστεί τις αποφάσεις των οργάνων, θέτει τον εαυτό του εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter