Η φωτογραφία ΑΠΕ-θανε: Το Αθηναϊκό Πρακτορείο «κάλυψε» το πανεκπαιδευτικό με… εικόνα αρχείου!

Η φωτογραφία ΑΠΕ-θανε: Το Αθηναϊκό Πρακτορείο «κάλυψε» το πανεκπαιδευτικό με… εικόνα αρχείου!

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επιστράτευσε μία φωτογραφία αρχείου, στην οποία μάλιστα νεαροί χτυπούν άνδρες των ΜΑΤ, για να «ντύσει» το άρθρο του για το σημερινό μεγαλειώδες πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Στο άρθρο με τίτλο «Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας», το ΑΠΕ ανέβασε φωτογραφία διαδηλωτών με χειμερινά ρούχα(!) να συγκρούονται με αστυνομικές δυνάμεις, δίνοντας την εντύπωση ότι κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης οι αστυνομικές δυνάμεις βρέθηκαν σε θέση άμυνας από μεγάλη ομάδα διαδηλωτών.

Στο μεταξύ, πρέπει να σημειωθεί πως η μικρή ένταση που προκλήθηκε στο τέλος της μαζικής συγκέντρωσης, δεν είχε καν πραγματοποιηθεί την ώρα που γραφόταν το άρθρο. Επιβεβαίωση συνιστά το γεγονός πως δεν υπάρχει καμία αναφορά σε ένταση στο δημοσιευμένο κείμενο.

Η μοναδική αναφορά στα επεισόδια γίνεται από το ΑΠΕ σχεδόν δύο ώρες αργότερα, στο άρθρο για την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης όπου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο πριν ολοκληρωθεί το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, χωρίς ωστόσο να επεκταθούν…».

Για το θέμα μάλιστα αντέδρασε και η Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδας με ανακοίνωση του προεδρείου της:

«Κατόπιν καταγγελίας μέλους του Προεδρείου της ΕΦΕ αλλά και κατόπιν επισήμανσης από πλευράς πολιτών, έπεσε στην αντίληψή μας δημοσίευμα του ΑΠΕ σχετικά με το «Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας» που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 1η Οκτωβρίου του 2020.

Στο εν λόγω δημοσίευμα χρησιμοποιείται μια φωτογραφία που πρώτον, δεν απεικονίζει μαθητές αλλά φοιτητές και δεύτερον δεν απεικονίζει σημερινά αλλά παλαιότερα γεγονότα, με τη χρήση βίας από πλευράς διαδηλωτών που εμφανίζονται να υψώνουν κοντάρια σημαιών ως «ρόπαλα». Συνεπώς δεν υπάρχει καμία λογική σχέση της φωτογραφίας που χρησιμοποιήθηκε, με την απεικόνιση των σημερινών γεγονότων.

Αναζητήσαμε τη δημοσίευση στον ιστότοπο του ΑΠΕ, συγκεκριμένα στην διεύθυνση https://www.amna.gr/…/Panekpaideutiko-sullalitirio-sto…, ελπίζοντας να βρούμε μια εξήγηση ή έστω την επιγραφή «φωτογραφία αρχείου».

Ωστόσο δεν βρέθηκε, ως της 4:20 μ.μ. καμία αντίστοιχη εξήγηση.

Θέλουμε με την παρούσα να εκφράσουμε τον έντονο προβληματισμό μας, τόσο για τη φωτογραφία που χρησιμοποιήθηκε όσο και για την έλλειψη της αναγραφής ότι πρόκειται για φωτογραφία αρχείου.

Το Προεδρείο της ΕΦΕ»

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

23/01/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter