H φωτογραφία που έχει συγκινήσει τον κόσμο

H φωτογραφία που έχει συγκινήσει τον κόσμο

Μια φωτογραφία που απεικονίζει ένα παιδάκι που είναι παγιδευμένο στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού και είναι έργο του Γάλλου εικαστικού καλλιτέχνη και φωτογράφου JR κάνει τον γύρο του κόσμου.

Στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού στο σημείο που χωρίζει την κομητεία του Σαν Ντιέγκο από το Τεκάτε, το χάρτινο αγοράκι ύψους 21 μέτρων κοιτάζει πάνω από το τείχος που χωρίζεις τις δύο χώρες.

Η πρώτη εγκατάσταση του καλλιτέχνη στο Μεξικό, είναι βασισμένη στη φωτογραφία ενός αγοριού 12 μηνών που ζει στο Τεκάτε και την οποία τράβηξε ο ίδιος. Σύμφωνα με τον ίδιο, η ιδέα τού ήρθε σ’ ένα όνειρο.

“Ορισμένοι ονειρεύονται κόσμους-αποκυήματα της φαντασίας, εγώ ονειρεύομαι για τείχη” είπε, σε τηλεφωνική συνέντευξη του στους NY Times.

Οπως αναφέρει ο στην συνέντευξή του ο JR, πρόθεσή του δεν ήταν η κριτική στις μεταναστευτικές πολιτικές του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά η χρονική συγκυρία, υπήρξε ιδιαίτερα ευτυχής, καθώς συνέπεσε με την κατάργηση του DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), του προγράμματος του τέως προέδρου Ομπάμα, το οποίο προστάτευε τους χωρίς χαρτιά ανήλικους πρόσφυγες.

“Αναρωτιέμαι, ανησυχεί αυτό το παιδάκι για το τι θα συμβεί; Τι να σκέφτεται; Σε ηλικία ενός χρόνου, δεν βλέπεις τα σύνορα ούτε από ποια πλευρά είναι καλύτερα” είπε ο JR.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter