Η «γαλάζια» ατζέντα περί ασφάλειας ανοίγει και στους ΟΤΑ – Αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία

Η «γαλάζια» ατζέντα περί ασφάλειας ανοίγει και στους ΟΤΑ – Αλλαγές στη Δημοτική Αστυνομία

Δεν σταματά το Μαξίμου να διερευνά ζητήματα που βρίσκουν ευήκοα ώτα στη «δεξιά πολυκατοικία» και είναι στα ψηλά της “γαλάζιας” ατζέντας. Για μια ακόμα φορά έρχονται στο προσκήνιο ανακατατάξεις στον τομέα της ασφάλειας. Σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση της ΝΔ εντάσσει και αλλαγές που ετοιμάζουν οι γαλάζιοι επιτελείς για τη Δημοτική Αστυνομία. Ηδη, κάνει το πρώτο διερευνητικό βήμα για το νέο τοπίο που θέλει να φέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όσον αφορά τους δημοτικούς αστυνομικούς.

Όπως σημειώνεται σε απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών (Αριθμ. Πρωτ.: ΔΙΔΚ/Φ.38/οικ.20497-25.10.2021), που παρουσιάζει το Documentonews.gr, θα αξιολογηθεί το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο και θα διαμορφωθούν προτάσεις για την επικαιροποίηση και αναμόρφωσή του όσον αφορά στις αρμοδιότητες και τα θέματα υπηρεσιακής κατάστασης του ειδικού ένστολου προσωπικού δημοτικής αστυνομίας. Επιδιώκεται, σύμφωνα με την απόφαση, «να διαμορφωθεί ένας σύγχρονος θεσμός που να ανταποκρίνεται στις μεταβολές που έχουν επέλθει, ιδίως μετά την επανασύσταση της υπηρεσίας και στις διαρκώς εξελισσόμενες ανάγκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης». Μάλιστα, συγκροτήθηκε Ομάδα Εργασίας στο υπουργείο Εσωτερικών για την αναμόρφωση του θεσμικού Πλαισίου για τη Δημοτική Αστυνομία.

Την κυβερνητική παρέμβαση για θέματα της Δημοτικής Αστυνομίας είχε προαναγγείλει, χωρίς να επεκταθεί, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης κατά το τελευταίο συνέδριο της Κεντρικής Ενωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Είχε δώσει ουσιαστικά το χρονοδιάγραμμα, θέτοντας ως ορόσημο την περίοδο μετά τις αποφάσεις για μεταφορά αρμοδιοτήτων από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) ως το τέλος του χρόνου. Στο επίκεντρο των αλλαγών για τη Δημοτική Αστυνομία είναι τόσο οι αρμοδιότητες όσο και και οι προϋποθέσεις για την πρόσληψη του προσωπικού.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών συστήνεται Ομάδα Εργασίας από στελέχη, αιρετούς της τοπικής αυτοδιοίκησης και υπαλλήλους. Πρόεδρος είναι η Γενική Γραμματέας Ανθρώπινου Δυναμικού Δημοσίου Τομέα του Υπουργείου Εσωτερικών Παρασκευή Χαραλαμπογιάννη ενώ μεταξύ των μελών είναι ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Πρόεδρος της Επιτροπής Θεσμών της ΚΕΔΕ Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ως εκπρόσωπος της Κεντρικής ΄Ενωσης Δήμων Ελλάδας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter