Η Γαλλία πιέζει τη Βρετανία για επιπλέον μέτρα κατά του κορονοϊού

Η Γαλλία πιέζει τη Βρετανία για επιπλέον μέτρα κατά του κορονοϊού

Η Γαλλία θα μπορούσε να απαγορεύσει στο έδαφός της Βρετανούς υπηκόους, εφόσον οι βρετανικές αρχές δεν υιοθετούν μέτρα απομόνωσης, σε μια προσπάθεια να φρενάρουν τη διασπορά του νέου κορονοϊού στη χώρα, προειδοποίησε ο Γάλλος πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ.

“Θα δυσκολευτούμε να δεχθούμε στο έδαφός μας Βρετανούς υπηκόους που κυκλοφορούν ελεύθερα στη χώρα τους”, δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο France 2.

“Πρέπει όλος ο κόσμος εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης να υιοθετήσει μεθόδους και διαδικασίες που θα έχουν συνοχή”, όπως στην Ιταλία, τη Γαλλία και την Ισπανία, επισήμανε ο Φιλίπ, όπου συμπλήρωσε:

“Είναι αυτονόητο ότι εάν τα γειτονικά κράτη (όπως) η Βρετανία παραμείνουν για πολύ καιρό” χωρίς να προχωρήσουν στη λήψη του μέτρου της απομόνωσης, τότε θα δυσκολευτούμε πολύ να δεχθούμε στο έδαφός μας Βρετανούς υπηκόους που θα κυκλοφορούν ελεύθερα στη χώρα τους και θα έρχονται στη Γαλλία”.

Βρετανία: Αναστολή εκδίκασης μεγάλων ποινικών υποθέσεων από τα δικαστήρια σε Αγγλία και Ουαλία

Τα δικαστήρια στην Αγγλία και στην Ουαλία δεν θα προχωρούν στην εκδίκαση σοβαρών ποινικών υποθέσεων, αν οι δικές εκτιμάται ότι θα έχουν διάρκεια μεγαλύτερης των τριών ημερών, εξαιτίας της εξάπλωσης του κορονοϊού, σύμφωνα με τον υπεύθυνο λειτουργίας του δικαστικού συστήματος.

«Οι δίκες παρουσιάζουν ειδικά προβλήματα στο πλαίσιο της κατάστασης που εξελίσσεται ταχύτατα, καθώς απαιτούν τη φυσική παρουσία στο δικαστήριο», εξήγησε ο δικαστικός αξιωματούχος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter