Η γαλλική CGT υπέρ των εργαζομένων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Η γαλλική CGT υπέρ των εργαζομένων στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Συμπαράσταση στον αγώνα ενάντια στη μετατροπή των μεγάλων μουσείων σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου

Η γαλλική συνδικαλιστική Ομοσπονδία CGT, και ιδιαίτερα τα γαλλικά συνδικάτα στο χώρο του πολιτισμού, έλαβαν το κείμενο των συναδέλφων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου ενάντια στη μετατροπή των μεγάλων δημόσιων ελληνικών μουσείων σε ΝΠΔΔ και εξέδωσαν την ακόλουθη ανακοίνωση συμπαράστασης.

Παρατίθεται σε μετάφραση:

H CGT εκφράζει τη συμπαράστασή της στο επιστημονικό, διοικητικό και τεχνικό προσωπικό του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Με μια ανοιχτή επιστολή, οι συνάδελφοι εργαζόμενοι του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου στην Αθήνα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην προγραμματιζόμενη αυτονόμηση των 5 μεγαλύτερων δημόσιων Μουσείων της Ελλάδας, ιδιαιτέρως δε του ΕΑΜ στην Αθήνα.

Το τμήμα Πολιτισμού της CGT δίνει μεγάλη σημασία στους αγώνες για την υπεράσπιση του πολιτισμού, του πολιτιστικού τομέα του δημοσίου, της πολιτιστικής δημοκρατίας και ενός νέου οικονομικού, κοινωνικού και πολιτιστικού μοντέλου.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στους επιστήμονες, διοικητικούς και τεχνικούς Έλληνες συναδέλφους και τους απευθύνουμε χαιρετισμό αδερφοσύνης και αλληλεγγύης.

Παρίσι, 7 Ιανουαρίου 2021

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter