Η Gazprom ανακοίνωσε τριήμερη διακοπή λειτουργίας του Nord Stream 1

Η Gazprom ανακοίνωσε τριήμερη διακοπή λειτουργίας  του Nord Stream 1

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters η Gazprom θα προχωρήσει σε τριήμερη διακοπή λειτουργίας του αγωγού Nord Stream 1, ο οποίος μεταφέρει φυσικό αέριο από τη Ρωσία στην Ευρώπη.

Η εταιρία επικαλείται την ανάγκη επισκευών.

Την ίδια ώρα η ανακοίνωση από τον ενεργειακό κολοσσό ενισχύει τους φόβους για σοβαρές ελλείψεις ενέργειας στην Ευρώπη, την ώρα που οι κυβερνήσεις απεργάζονται σκληρά μέτρα για την εξοικονόμηση ενέργειας ώστε να αποφευχθεί ένα χειμωνιάτικο κραχ.

Όπως επισημαίνει το Reuters η διακοπή λειτουργίας από της 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου αναμένεται να επιφέρει περαιτέρω προβλήματα στον εφοδιασμό φυσικού αερίου στην Ευρώπης, από τον αγωγό ο οποίος λειτουργεί μόλις στο 20% της δυνατότητας μεταφοράς φυσικού αερίου.

Η Gazprom είχε ήδη προειδοποιήσει ότι χρειάζεται να γίνουν ορισμένες επισκευαστικές εργασίες, ενώ παραμένει ο φόβος της Ευρώπης στο ενδεχόμενο η Ρωσία να κλείσει τη στρόφιγγα.

Σύμφωνα με τη ρωσική Gazprom, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών συντήρησης, η ροή φυσικού αερίου θα επανέλθει στις σημερινές ποσότητες των 33 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων την ημέρα. Σημειώνεται ότι η πλήρης δυνατότητα μεταφοράς του Nord Stream 1 φτάνει τα 167 εκατομμύρια κυβικά μέτρα ανά ημέρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter