Η Γεννηματά βάζει πλώρη ξανά για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ με… όνειρο την ηγεμονία στην ελληνική σοσιαλδημοκρατία

Η Γεννηματά βάζει πλώρη ξανά για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ με… όνειρο την ηγεμονία στην ελληνική σοσιαλδημοκρατία

Κατά μέτωπον επίθεση στην κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, η οποία παράλληλα “έχρισε” το ΚΙΝΑλ ως τον προοδευτικό πόλο απέναντι στη ΝΔ και φορέα της “νέας Αλλαγής”. 

Μάλιστα, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, το μεσημέρι της Τετάρτης (30.9.2020), επεσήμανε ως κίνδυνο το να οδηγηθεί η χώρα σε «μονοπολικό σύστημα», με μονοκρατορία της ΝΔ, κάτι που όπως είπε απαντώντας σε ερώτηση του Documento δεν εμπεριέχει πολιτική απαισιοδοξία αλλά αναδεικνύει την ανάγκη να υπάρξει ισχυρό αντίπαλον δέος για προοδευτική δημοκρατική διέξοδο. Μάλιστα, ουσιαστικά περιέλαβε και τον ΣΥΡΙΖΑ στις δυνάμεις του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και της κεντροαριστεράς, αλλά η Φώφη Γεννηματά επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με τη διακυβέρνηση του απέτυχε να εκφράσει αυτό τον κόσμο και κάλεσε σε συσπείρωση τους προοδευτικούς ανθρώπους γύρω από το Κίνημα Αλλαγής.

Η Φώφη Γεννηματά αποδόμησε τις κυβερνητικές επιλογές σε όλους τους τομείς, από την αντιμετώπιση των προβλημάτων της υγείας έως τα ζητήματα παιδείας και τα εθνικά. Μάλιστα, αναφορικά με τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, επέρριψε ευθύνες για αστοχους χειρισμούς στο Μαξίμου και στην τακτική του Κυριάκου Μητσοτάκη να κινείται χωρίς καμία συζήτηση με τα άλλα κόμματα για χάραξη κοινής εθνικής πολιτικής. Ετσι, η κυρία Γεννηματά προέβαλε την απόφασή της να μην ζητά πλέον το Κίνημα Αλλαγής την σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών.

Αναφορικά με την πανδημία και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της, σημείωσε ότι η ΝΔ μετά το πρώτο “lockdown” στη χώρα άφησε πίσω της ερείπια, και, όπως είπε απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση (thesocialist.gr), η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τις παλινωδίες και την τακτική του “βλέποντας και κάνοντας” έχει πολιτικές και προσωπικές ευθύνες για την έλευση του 2ου κύματος της Πανδημίας στην χώρα μας.

Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε επίσημα ότι θα είναι υποψήφια εκ νέου για προεδρος του ΚΙΝΑΛ και αποσαφήνισε ότι θα γίνει το συνέδριο το 2021, με τήρηση όλων των προβλέψεων του καταστατικού. Εκλεισε οποιαδήποτε συζήτηση για επιστροφή όσων πήγαν και “πήραν καρέκλες” σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Τόνισε επίσης, απαντώντας σε δημοσιογραφική ερώτηση («ΤΑ ΝΕΑ») ότι η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να εφαρμόσει όλες τις ιδεοληπτικές εμμονές της (μισή δουλειά, μισός μισθός, κλπ) ενώ επέμεινε στις αναφορές της ότι ο ΣΥΡΙΖΑ απέτυχε και ως κυβέρνηση και ως αντιπολίτευση . Ετσι, προβάλλοντας την ανάγκη να υπάρξει δημοκρατική διέξοδος με πολιτική αλλαγή, κατέληξε στην αναφορά της για το ΚΙΝΑΛ ότι «Εμείς είμαστε η παράταξη της Αλλαγής».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter