Η Γεννηματά υπόσχεται να αποζημιώσει όσους «έκαψε» το PSI του Βενιζέλου!

Η Γεννηματά υπόσχεται να αποζημιώσει όσους «έκαψε» το PSI του Βενιζέλου!

Το πρόγραμμα του Κινήματος Αλλαγής για την οικονομία και την κοινωνική πολιτική παρουσίασε η Φώφη Γεννηματά, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Δύο σημεία ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα και τα όσα υποσχέθηκε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ: το ένα είναι, φυσικά, η περίφημη πολιτική σταθερότητα, στο όνομα της οποίας – εσχάτως – η ίδια και τα στελέχη του κόμματός της, άλλα εμμέσως κι άλλα ξεκάθαρα, μιλούν για ψήφο ανοχής σε μία μη αυτοδύναμη κυβέρνηση της ΝΔ, για να μην… πάει η χώρα στα βράχια (σ.σ. της απλής αναλογικής).

Η κυρία Γεννηματά επανέλαβε, λοιπόν, ότι η πολιτική σταθερότητα εκφράζεται «με την αναγκαία εθνική συνεννόηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας το 2020, την Συνταγματική Αναθεώρηση, την αλλαγή του εκλογικού νόμου με ένα δίκαιο αναλογικότερο σύστημα που δίνει βιώσιμες κυβερνήσεις». Γιατί, όπως τόνισε, «ποιος άραγε θα επενδύσει τα χρήματά του αν κυριαρχούν διχαστικές λογικές του τύπου ‘’τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν’’ και συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις;». Για να έρθουν επενδύσεις στη χώρα, λοιπόν, πρέπει απαραιτήτως να… πάει περίπατο η απλή αναλογική!

Το δεύτερο σημείο που ξεχώρισε, όμως, και είναι η πρώτη φορά που ακούστηκε, είναι ότι η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δεσμεύτηκε να αποκαταστήσει τους μικρο-ομολογιούχους που… «έκαψε» το PSI του Ευάγγελου Βενιζέλου! «Θεωρώ απαραίτητη μια αναφορά για τους μικρο-ομολογιούχους των οποίων τα ομόλογα κουρεύτηκαν από το PSI», δήλωσε η κυρία Γεννηματά, προσθέτοντας πως όταν τα υπερ-πλεονάσματα της φορολογίας «διοχετεύονται σε κάθε είδους πελατειακές παροχές, χαριστικές ρυθμίσεις και πολυτελείς δαπάνες των κυβερνητικών στελεχών, είναι θεμιτό και ηθικό να εξετάσουμε κάθε πρόσφορο τρόπο για την φορολογική αποκατάσταση όσων έχασαν τις αποταμιεύσεις τους, σε μια δύσκολη στιγμή για την χώρα». Χαρά που θα πάρει ο Βενιζέλος!

Και δεσμεύτηκε για κατάθεση πρότασης νόμου, «που θα αναγνωρίζει έμπρακτα τη ζημιά που έπληξε το διαθέσιμο εισόδημά τους και θα την αποκαθιστά με αναδρομική διάταξη, που θα συνδυάζει φορολογικές ρυθμίσεις και επιστροφές της εισφοράς αλληλεγγύης». Αυτά τα περί αναδρομικών και επιστροφών, ο Κυριάκος – τον οποίο θα στηρίξει το ΚΙΝΑΛ με ψήφο ανοχής, αν δεν έχει αυτοδυναμία – τα ξέρει; Γιατί με τα «κουκιά» του ΚΙΝΑΛ στην επόμενη Βουλή, η πρόταση νόμου θα παραμείνει… πρόταση, το πιθανότερο!

Κατά τα λοιπά, η κυρία Γεννηματά αναφέρθηκε στις μεγάλες προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας: την ανασύνταξη της οικονομίας, την αναστήλωση του κοινωνικού κράτους, του ασφαλιστικού συστήματος και της μαζικής απασχόλησης, τη δράση κατά της κλιματικής αλλαγής και την αξιοποίηση των γεωπολιτικών ευκαιριών στην ευρύτερη περιοχή για τη χώρα. Και ανέφερε ότι απέναντι στις προκλήσεις της οικονομίας, τόσο η ΝΔ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ απαντούν «με διαφορετικές μεν – αλλά εξίσου αδιέξοδες – πολιτικές».

Για τη Νέα Δημοκρατία, υποστήριξε πως βασίζει όλη τη στρατηγική της στο δόγμα των οριζόντιων φορο-απαλλαγών, τονίζοντας ότι «η απασχόληση, το κοινωνικό κράτος, η ενίσχυση των χαμηλών εισοδημάτων θα έλθουν κάποτε και αυτά με κάποιο αυτόματο τρόπο που δεν εξηγείται πουθενά, πιθανότατα επειδή μάλλον δεν την ενδιαφέρει». Και προσέθεσε ότι η πολιτική που επαγγέλλεται η ΝΔ για την ανάπτυξη, «υπάρχει κίνδυνος να μεγαλώσει τις ήδη διευρυμένες κοινωνικές ανισότητες και να προκαλέσει νέες αβεβαιότητες για την πορεία και την σταθερότητα της οικονομίας και της κοινωνίας».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ δήλωσε ότι «οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εφάρμοσαν με αδιαλλαξία το δόγμα της υπερφορολόγησης των πάντων, προκειμένου να επιτύχουν υπέρογκα πρωτογενή πλεονάσματα», κάνοντας και μία αναφορά στον Γιάνη Βαρουφάκη, το κόμμα του οποίου αρκετές δημοσκοπήσεις εμφανίζουν να μπαίνει στη Βουλή. «Ήταν το τίμημα που υπέστη ο ελληνικός λαός από την τυχοδιωκτική πολιτική του Α΄ εξαμήνου 2015», είπε η κυρία Γεννηματά, καταλήγοντας πως τώρα «όσοι το προκάλεσαν, Τσίπρας – Βαρουφάκης, φιλονικούν δημόσια για το ποιος είναι περισσότερο υπεύθυνος, για το ποιος είναι ανήλικος και ενήλικος…».

Και έκλεισε την ομιλία της, επαναλαμβάνοντας ότι η ψήφος στο Κίνημα Αλλαγής «είναι η χρήσιμη και κρίσιμη ψήφος», για να επιστρέφει η… λογική στη χώρα! Η λογική ή η ΝΔ; 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter