Η Γερμανία στέλνει Patriot και Eurofighter στην Πολωνία μετά το πυραυλικό χτύπημα

Η Γερμανία στέλνει Patriot και Eurofighter στην Πολωνία μετά το πυραυλικό χτύπημα

Προσφορά συστοιχίας συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας Patriot στην Πολωνία ανακοίνωσε το Βερολίνο, μέσω της γερμανίδας υπουργού Άμυνας, Κριστίν Λάμπρεχτ, μετά το πυραυλικό χτύπημα στα σύνορα με την Ουκρανία, το οποίο οδήγησε στον θάνατο δύο ανθρώπων.

«Προσφέραμε στην Πολωνία υποστήριξη για την ασφάλεια του εναέριου χώρου της Eurofighter και συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας Patriot», συνόψισε η υπουργός Λάμπρεχτ μιλώντας στις εφημερίδες Rheinische Post και General Anzeiger.

Συστήματα όπως είναι το αμερικανικής κατασκευής Patriot είναι σχεδιασμένα για την αναχαίτιση εισερχόμενων πυραύλων., με τη Βαρσοβία να επιθυμεί την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών με το αντίστοιχο περιστατικό της 15ης Νοεμβρίου.

Παράλληλα, η κίνηση του Βερολίνου λαμβάνει χώρα στο πλαίσιο πρωτοβουλίας κρατών – μελών του ΝΑΤΟ για την προμήθεια συστημάτων αντιαεροπορικής άμυνας ικανών που θα λειτουργούν ως «κοινή ασπίδα».

Η Γερμανία διέθετε 36 συστήματα Patriot όταν θεωρείτο κράτος της πρώτης γραμμής κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου. Σήμερα, οι γερμανικές ένοπλες δυνάμεις διαθέτουν 12 τέτοια συστήματα, δύο από τα οποία είναι ανεπτυγμένα στη Σλοβακία.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter