Η Γερμανία ξεκινά έρευνα σε βάρος της Amazon

Η Γερμανία ξεκινά έρευνα σε βάρος της Amazon

Η γερμανική αρχή κατά του μονοπωλίου ξεκίνησε σήμερα έρευνα για το κατά πόσο ο αμερικανικός κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου Amazon εκμεταλλεύεται την κυρίαρχη θέση του στην αγορά στις σχέσεις της με άλλες εταιρίες λιανικής, που χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα του ως σημείο πώλησης.

Το Ομοσπονδιακό Γραφείο Καρτέλ ανακοίνωσε σήμερα ότι είχε λάβει πολλές καταγγελίες από εμπόρους για τις εμπορικές πρακτικές της Amazon.

«Η Amazon λειτουργεί ως ένα είδος ‘φύλακα’ των πελατών. Ο διπλός ρόλος ως ο μεγαλύτερος έμπορος και το μεγαλύτερο σημείο πώλησης σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να παρεμποδιστούν άλλοι έμποροι στην πλατφόρμα», δήλωσε ο Αντρέας Μουντ, πρόεδρος του Γραφείου Καρτέλ.

Ο Μουντ δήλωσε ότι η έρευνα θα επιδιώξει να εξετάσει τις επιχειρηματικές προϋποθέσεις που θέτει η Amazon στους εμπόρους οι οποίοι χρησιμοποιούν την ιστοσελίδα της, μεταξύ των οποίων η έλλειψη διαφάνειας σε ό,τι αφορά τη διακοπή μιας σύμβασης, τις καθυστερήσεις πληρωμών και τους όρους αποστολής.

Η γερμανική μονάδα της Amazon δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για σχόλιο.

Η Γερμανία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Amazon. Έχει βρεθεί αντιμέτωπη με μια μακρά μάχη με τα συνδικάτα στη χώρα για τους μισθούς και τις συνθήκες εργασίας του προσωπικού στο τμήμα επιμελητείας, οι οποίοι την περασμένη εβδομάδα προχώρησαν σε νέο γύρο απεργιακών κινητοποιήσεων.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter