Η Γερμανία ζήλεψε: Και εμείς στηρίζουμε την Ελλάδα αλλά…

Η Γερμανία ζήλεψε: Και εμείς στηρίζουμε την Ελλάδα αλλά…

Ίσως και να μην περίμενε το Βερολίνο μία τόσο ανοικτή αναφορά του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην ελάφρυνση του χρέους καθώς άμεση ήταν η αντίδραση του Γερμανού κυβερνητικού εκπροσώπου.

«Κι εμείς στηρίζουμε, από κοινού με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, την Ελλάδα», δήλωσε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, κληθείς να σχολιάσει τη χθεσινή δήλωση του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ότι στηρίζει τους Έλληνες στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους.

Ο ίδιος ωστόσο πρόσθεσε ένα «αλλά»:

Σε ό,τι αφορά ειδικά το χρέος, ο κ. Ζάιμπερτ επισήμανε ότι δεν γνωρίζει ολόκληρη τη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου, ανέφερε ωστόσο ότι ο ίδιος έχει επανειλημμένα τονίσει τη θέση της γερμανικής κυβέρνησης, η οποία, όπως είπε, αποτελεί και θέση του Eurogroup και δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

Ερωτηθείς σχετικά με τη συμφωνία ελληνικής και αμερικανικής πλευράς για την αναβάθμιση των μαχητικών αεροσκαφών F-16, ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι ως γερμανική κυβέρνηση δεν έχει βεβαίως τίποτα να σχολιάσει σε ό,τι αφορά το πώς η ελληνική κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της στον τομέα της αμυντικής πολιτικής.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter