Η Γεροβασίλη είχε περιορίσει τις άδειες των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ, ο Χρυσοχοΐδης τις επανέφερε

Η Γεροβασίλη είχε περιορίσει τις άδειες των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ, ο Χρυσοχοΐδης τις επανέφερε

Τις γνωστές πολιτικάντικες τακτικές του χαϊδέματος των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ έχει αρχίσει και ακολουθεί ο Μιχάλης ΧρυσοΧοΐδης. Όπως αποκάλυψε πριν από μερικές ημέρες η εφημερίδα «Το Βήμα» ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προχώρησε στην κατάργηση των περιορισμών στις άδειες των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ που είχε επιβάλλει η πρώην υπουργός Όλγα Γεροβασίλη.

Πρόκειται για έγγραφο με τίτλο «Διευκολύνσεις μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων» που συντάχθηκε στις 13 Ιανουαρίου 2020» με το οποίο επαναφέρονται οι προηγούμενες διατάξεις στην απασχόληση των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η Όλγα Γεροβασίλη είχε βάλει «ψαλίδι» στις άδειες των συνδικαλιστών αστυνομικών και στην ουσία τις είχε εναρμονίσει με αυτές των εργαζομένων στον υπόλοιπο Δημόσιο. Τι σήμαινε αυτό πρακτικά; Ότι οι άδειες υπολογίζονταν με βάση τα μέλη των Ενώσεων και άρα δεν θα δικαιούνται όλοι, όπως συνέβαινε κατά κόρον μέχρι τότε.

Η απόφαση Γεροβασίλη είχε προκαλέσει τη μήνιν των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ, όπως ήταν αναμενόμενο. Ωστόσο ο διάδοχός της Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φρόντισε να επαναφέρει το προηγούμενο ευνοϊκό για τους συνδικαλιστές καθεστώς. Άλλωστε η αλήθεια είναι ότι ο υπουργός χρειάζεται τη σιωπηρή στήριξη των συνδικαλιστών την περίοδο αυτή καθώς όλα όσα είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση της ΝΔ περί πάταξης της εγκληματικότητας, της ανομίας κτλ δεν φαίνεται να βγαίνουν στην πράξη, παρά μόνο μπροστά τις τηλεοπτικές κάμερες. Βέβαια ο Χρυσοχοΐδης είναι παλιά «αλεπού» στην πολιτική και ειδικά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και για να προλάβει τα χειρότερα είπε να «χαϊδέψει» τους συνδικαλιστές. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter