Η Γεροβασίλη «καρφώνει» τη Σπυράκη και μιλά για ιδεοληπτική εμμονή της ΝΔ στην καταστολή

Η Γεροβασίλη «καρφώνει» τη Σπυράκη και μιλά για ιδεοληπτική εμμονή της ΝΔ στην καταστολή

Διπλή επίθεση από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και την Όλγα Γεροβασίλη στη Νέα Δημοκρατία και την εκπρόσωπό της Μαρία Σπυράκη με αφορμή την ανακοίνωση της τελευταίας που επανήλθε στο προσφιλές θέμα της ασφάλειας αλλά και την ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα Ελληνικά πανεπιστήμια.

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη απάντησε στο σχόλιο της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας με διπλή αιχμή.

Στην απάντησή του το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μιλά για ιδεοληπτική εμμονή της ΝΔ σε ένα κράτος καταστολής σημειώνοντας πως η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να παρουσιάσει εικόνα χάους στη χώρα.

Υπογραμμίζει μάλιστα την προσπάθεια της Ν.Δ. και του Κυριάκου Μητσοτάκη να εκφοβίσει τους πολίτες, να απομακρύνει τους επενδυτές αλλά και να μείνουν τα ελληνικά πανεπιστήμια χωρίς ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις!

Στο σημείο αυτό σημειώνει μάλιστα με νόημα την ερώτηση της κυρίας Σπυράκη προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όπου ούτε λίγο ούτε πολύ η κυρία Σπυράκη ζητά εμμέσως η Ε.Ε. να σταματήσει τις χρηματοδοτήσεις προς τα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα, προωθώντας την ατζέντα του κόμματος «νόμος και τάξη» στα πανεπιστήμια.

Στην ερώτησή της η κυρία Σπυράκη εκμεταλλεύεται την επιστολή διαμαρτυρίας των καθηγητών του ΑΠΘ που καταγγέλλουν διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στο χώρο του Πανεπιστημίου, σε συνδυασμό με την απόφαση της Συγκλήτου του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών περί συμβολικής αναστολής λειτουργίας του Ιδρύματος στις 24 Οκτωβρίου.

Η κυρία Σπυράκη δεν διστάζει να χρησιμοποιήσει ένα κοινωνικό και παγκόσμιο πρόβλημα για να αμφισβητήσει στη συνέχεια την έρευνα στα πανεπιστήμια ζητώντας μάλιστα από την Κομισιόν «να παρέμβει ώστε να προστατευθούν πρωτίστως οι ερευνητές και οι φοιτητές αλλά και τα χρήματα των Ευρωπαίων φορολογουμένων»

Απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στη δήλωση της εκπροσώπου της ΝΔ Μαρίας Σπυράκη

“Επειδή η ασφάλεια είναι δικαίωμα για όλους και δημόσιο αγαθό, επειδή όλοι ξέρουμε τη σχέση της Νέας Δημοκρατίας με τα δικαιώματα και τα δημόσια αγαθά, και επειδή γι αυτό ακριβώς έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση των πολιτών οι ιδεοληπτικές της εμμονές σε ένα κράτος καταστολής, όλοι καταλαβαίνουν ότι η ΝΔ προσπαθεί να παρουσιάσει εικόνα χάους για τη χώρα.

Η Νέα Δημοκρατία θέλει τους πολίτες φοβισμένους, τους επενδυτές μακριά από τη χώρα και, όπως προκύπτει και από τη σημερινή ερώτηση της εκπροσώπου της ΝΔ κυρίας Σπυράκη στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θέλει και τα ελληνικά Πανεπιστήμια χωρίς ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις.

Η ΝΔ αδιαφορεί και για την πραγματικότητα, αδιαφορεί και για τη χώρα, γιατί στ’ αλήθεια δεν αντέχει άλλο εκτός εξουσίας”.

Οι δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη

«Οι καταστροφές και η ανομία στα πανεπιστήμια εξελίσσονται πλέον σε καθημερινότητα. Μέσα Μεταφοράς καίγονται. Εγκληματίες ξεκαθαρίζουν λογαριασμούς στα κέντρα των πόλεων. Χιλιάδες πολίτες πέφτουν θύματα κλοπής ή ληστείας», δήλωσε η Μαρία Σπυράκη και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «με τις επιλογές, τις ιδεοληψίες και τις εσωτερικές της ίντριγκες, αντί να υποστηρίξει υπονομεύει την αποτελεσματικότητα της Ελληνικής Αστυνομίας».

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ τόνισε πως η ασφάλεια είναι δημόσιο αγαθό και προϋπόθεση για τη λειτουργία της Δημοκρατίας.

«Η Νέα Δημοκρατία θα αποκαταστήσει την ασφάλεια για όλους τους πολίτες», κατέληξε στη δήλωσή της η κ. Σπυράκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter