Η Γεροβασίλη καταγγέλλει προσπάθεια παραπληροφόρησης: Οι δοκιμές του 112 είχαν προγραμματιστεί από τις 5 Ιουλίου

Η Γεροβασίλη καταγγέλλει προσπάθεια παραπληροφόρησης: Οι δοκιμές του 112 είχαν προγραμματιστεί από τις 5 Ιουλίου

Προσπάθεια παραπληροφόρησης με αφορμή τις δοκιμές του συστήματος 112, καταγγέλλει η πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη με σκοπό να «πειστεί η κοινή γνώμη ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα προειδοποίησης του κόσμου για καιρικά φαινόμενα».

Σημειώνει μάλιστα, επισυνάπτοντας το σχετικό έγγραφο, πως οι δοκιμές είχαν προγραμματιστεί από τις 5 Ιουλίου, ενώ είχαν προηγηθεί αντίστοιχες δοκιμές στις 30 Ιανουαρίου 2019. 

Όλη η ανακοίνωση της Όλγας Γεροβασίλη: 

«Δήλωση Όλγας Γεροβασίλη σχετικά με τη λειτουργία του συστήματος 112

Μια απίστευτη επιχείρηση παραπληροφόρησης του κόσμου σε εξέλιξη στην οποία μετέχει σύσσωμη η κυβέρνηση, μαζί και ο φερόμενος ως νέος γγ Πολιτικής Προστασίας για τον οποίο δεν έχει υπάρξει ακόμα απόφαση ορισμού του.

Οι δοκιμές για το σύστημα 112, που πραγματοποιούνται σήμερα, έχουν προγραμματιστεί από τις 5 Ιουλίου με το έγγραφο που επισυνάπτουμε, έχουν προηγηθεί αντίστοιχες δοκιμές στις 30 Ιανουαρίου 2019 και εντάσσονται στο πλαίσιο της δοκιμαστικής λειτουργίας του συστήματος, που αποφασίστηκε με πρακτικό της επιτροπής παρακολούθησης.

Το τραγικότερο που επιχειρείται, το οποίο δηλώνει και παντελή άγνοια για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες χρησιμοποιούνται ανάλογα συστήματα, είναι να πειστεί η κοινή γνώμη ότι θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ένα σύστημα προειδοποίησης του κόσμου για καιρικά φαινόμενα για τα οποία, με τα συστήματα που διαθέτει η χώρα, δεν μπορεί να προσδιοριστεί ούτε η έκταση, ούτε ο χρόνος, ούτε η περιοχή που θα εκδηλωθούν αλλά ούτε και οι πιθανές επιπτώσεις.»

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter