Η γεύση της απαγόρευσης στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Η γεύση της απαγόρευσης στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Η εστίαση βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης της ΝΔ. Λουκέτο λοιπόν για να αποφεύγονται οι συναθροίσεις, για να αποφεύγονται η ώσμωση και η ζύμωση, για να αποφεύγεται η ανταλλαγή ιδεών. Επαγγελματίες του χώρου γράφουν για τις επιπτώσεις από το κλείσιμό της.

Ο Λευτέρης Λαζάρου γράφει για το δεύτερο lockdown που θα αφήσει πίσω του καταστροφή στον οικονομικό και τον ψυχολογικό τομέα.

Ο Βασίλης Ακρίβος καταγράφει το δυσοίωνο τοπίο που διαμορφώνεται στην εστίαση με την αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στον χώρο.

Ο Αλέξανδρος Φούκης υπογραμμίζει ότι ένας δυναμικός κλάδος της οικονομίας εγκαταλείπεται στην τύχη του.

Ο Σεΐτ Αλντογάν γράφει πως η σημερινή κρίση (όπως άλλωστε όλες οι κρίσεις) δημιουργεί ευκαιρίες για τους γίγαντες της οικονομίας τη στιγμή που φτωχοποιεί εργάτες και εργαζόμενους.

Ο Αλέξης Στρωματιάς επισημαίνει πως κλείνοντας την εστίαση η κυβέρνηση, «βιδώνει» τον κόσμο στις καρέκλες του για να παρακολουθεί από την τηλεόραση όσα θέλουν οι κυβερνώντες.

Ο Έκτορας Μποτρίνι κάνει λόγο για την αναγκαιότητα της συσπείρωσης του χώρου και της συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της δυσχερούς κατάστασης.

Η Ελένη Φακωτάκη στηλιτεύει την τιμωρητική διάσταση της πολιτικής της ΝΔ για τον χώρο της εστίασης.

Ο Άρης Χατζηαντωνίου αναδεικνύει τη διάσταση της ποινικοποίησης της κοινωνικότητας.

Ο Νίκος Τασσόπουλος θέτει το ερωτικό ερώτημα «γιατί για την κυβέρνηση είναι επιτακτικά αναγκαίο να φιμωθεί ο λαός;».

Επιπλέον

47 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο θρυλικός φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας αφηγείται στην Έμυ Ντούρου όσα έζησε τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου 1973.

«Ο τρόπος που έχουν αποφασίσει να διοικήσουν είναι προβληματικός». Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για «Του τρελού την ανάσα» και την απαξίωση του «επιτελικού κράτους» προς τους μουσικούς.

Ο καθηγητής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Τζάρεντ Ντάιμοντ εξηγεί μεταξύ άλλων στην Έμυ Ντούρου γιατί οι ΗΠΑ μετατρέπονται σε κατ’ επίφαση δημοκρατία.

Συνέντευξη-έκπληξη: Ο Βασίλης Τερλέγκας μιλάει στον Αντώνη Μποσκοΐτη για το τραγούδι, την καψούρα, τον Καζαντζίδη, τον Βελουχιώτη, την πολιτική, τον χριστιανισμό και την ομοφοβία. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter