Η γεύση της απαγόρευσης στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Η εστίαση βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης της ΝΔ. Λουκέτο λοιπόν για να αποφεύγονται οι συναθροίσεις, για να αποφεύγονται η ώσμωση και η ζύμωση, για να αποφεύγεται η ανταλλαγή ιδεών. Επαγγελματίες του χώρου γράφουν για τις επιπτώσεις από το κλείσιμό της.

Ο Λευτέρης Λαζάρου γράφει για το δεύτερο lockdown που θα αφήσει πίσω του καταστροφή στον οικονομικό και τον ψυχολογικό τομέα.

Ο Βασίλης Ακρίβος καταγράφει το δυσοίωνο τοπίο που διαμορφώνεται στην εστίαση με την αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στον χώρο.

Ο Αλέξανδρος Φούκης υπογραμμίζει ότι ένας δυναμικός κλάδος της οικονομίας εγκαταλείπεται στην τύχη του.

Ο Σεΐτ Αλντογάν γράφει πως η σημερινή κρίση (όπως άλλωστε όλες οι κρίσεις) δημιουργεί ευκαιρίες για τους γίγαντες της οικονομίας τη στιγμή που φτωχοποιεί εργάτες και εργαζόμενους.

Ο Αλέξης Στρωματιάς επισημαίνει πως κλείνοντας την εστίαση η κυβέρνηση, «βιδώνει» τον κόσμο στις καρέκλες του για να παρακολουθεί από την τηλεόραση όσα θέλουν οι κυβερνώντες.

Ο Έκτορας Μποτρίνι κάνει λόγο για την αναγκαιότητα της συσπείρωσης του χώρου και της συλλογικής προσπάθειας για την αντιμετώπιση της δυσχερούς κατάστασης.

Η Ελένη Φακωτάκη στηλιτεύει την τιμωρητική διάσταση της πολιτικής της ΝΔ για τον χώρο της εστίασης.

Ο Άρης Χατζηαντωνίου αναδεικνύει τη διάσταση της ποινικοποίησης της κοινωνικότητας.

Ο Νίκος Τασσόπουλος θέτει το ερωτικό ερώτημα «γιατί για την κυβέρνηση είναι επιτακτικά αναγκαίο να φιμωθεί ο λαός;».

Επιπλέον

47 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου ο θρυλικός φωτορεπόρτερ Αριστοτέλης Σαρρηκώστας αφηγείται στην Έμυ Ντούρου όσα έζησε τη νύχτα της 17ης Νοεμβρίου 1973.

«Ο τρόπος που έχουν αποφασίσει να διοικήσουν είναι προβληματικός». Ο Δημήτρης Ζερβουδάκης μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για «Του τρελού την ανάσα» και την απαξίωση του «επιτελικού κράτους» προς τους μουσικούς.

Ο καθηγητής Γεωγραφίας στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας Τζάρεντ Ντάιμοντ εξηγεί μεταξύ άλλων στην Έμυ Ντούρου γιατί οι ΗΠΑ μετατρέπονται σε κατ’ επίφαση δημοκρατία.

Συνέντευξη-έκπληξη: Ο Βασίλης Τερλέγκας μιλάει στον Αντώνη Μποσκοΐτη για το τραγούδι, την καψούρα, τον Καζαντζίδη, τον Βελουχιώτη, την πολιτική, τον χριστιανισμό και την ομοφοβία. 

Ετικέτες