Η Γιαμαρέλλου καταργεί και πάλι την επιστήμη: Η θεία κοινωνία είναι πάνω από αυτήν

Η Γιαμαρέλλου καταργεί και πάλι την επιστήμη: Η θεία κοινωνία είναι πάνω από αυτήν

Για μία ακόμη φορά η λοιμωξιολόγος Ελένη Γιαμαρέλλου επιμένει και θεωρεί την πίστη και τη θεία κοινωνία, κάτι σαν φάρμακο για τον κορονοϊό και όχι μόνον.

Αν και ο καθένας μπορεί να σεβαστεί την πίστη του άλλου υπάρχει το όριο της Δημόσιας Υγείας και ιδιαίτερα όταν πρόκειται για επιστήμονες που καταλύουν την ίδια τους την επιστήμη με όσα λένε.

«Όταν πρόκειται για Μυστήριο, δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης», λέει η καθηγήτρια για τη θέση της επιστήμης όσον αφορά τη θεία Κοινωνία και τη μετάδοση του κορονοϊού. Η Ελένη Γιαμαρέλλου εξέφρασε για άλλη μια φορά την πεποίθηση ότι ότι δεν μπορεί να μεταδοθεί ο φονικός ιός. Η λοιμωξιολόγος πρόσθεσε δε, πως και η ίδια θα μεταλάβει την προσεχή Κυριακή χωρίς κανέναν απολύτως φόβο.

«Όποιος πάει να κοινωνήσει, άσχετα αν το πιστεύει ή δεν το πιστεύει, συμμετέχει στο Μυστήριο. Επομένως δεν υπάρχει κίνδυνος για κορονοϊό όπως και για κανένα άλλο μικρόβιο. Εδώ το ξέρετε ότι τότε που είχαμε τους λεπρούς στην Ελλάδα, οι ιερείς κοινωνούσαν τους λεπρούς μετά κοινωνούσαν άνθρωποι άλλοι και κανείς ποτέ δεν κόλλησε;». Επανέλαβε ότι πιστεύει ότι ο πιστός που κοινωνεί δεν μπορεί να κολλήσει κορονοϊό, αλλά «…αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα πάει κάπου αλλού την άλλη ημέρα και θα κολλήσει και μπορεί να ενοχοποιεί το μυστήριο» είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι κάτι που υπερβαίνει και το νου μας και τις απόψεις μας και τις σκέψεις μας. Ασφαλώς και την υγεία μας. Σε προφυλάσσει και στην υγεία σου ούτε συζήτηση» επεσήμανε αναφερόμενη στην Θεία Μετάληψη.

Για τις ενστάσεις των επιστημόνων στην άποψη αυτή, η κ. Γιαμαρέλλου είπε ότι επειδή πρόκειται για μυστήριο, «δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Εδώ δεν ισχύει η έννοια της επιστήμης. Είναι η έννοια του Μυστηρίου. Η οποία είναι πάνω από την επιστήμη και επηρεάζει την επιστήμη. Επομένως ή πιστεύεις ότι συμμετέχεις στο μεγαλύτερο Μυστήριο και δεν παθαίνεις τίποτα ή δεν πηγαίνεις να κοινωνήσεις αν φοβάσαι», κατέληξε η κ. Γιαμαρέλλου.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

12/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter