Η Γιαννάκου διαχωρίζει τη θέση της: Η Δημόσια Υγεία δεν είναι θεολογικό ζήτημα (Audio)

Η Γιαννάκου διαχωρίζει τη θέση της: Η Δημόσια Υγεία δεν είναι θεολογικό ζήτημα (Audio)

Η πρώην υπουργός και νυν βουλευτής της ΝΔ διαχωρίζει πλήρως τη θέση της με την κυβέρνηση αλλά και την Ιερά Σύνοδο όσον αφορά τον Εκκλησιασμό και τη Θεία Κοινωνία κατά τη διάρκεια της έξαρσης του κορονοϊού. 

«Σε περιπτώσεις ζητημάτων που έχουν σχέση με τη δημόσια υγεία οι εντολές της Πολιτείας είναι απαράβατες για όλους, αυτό λέει η δημοκρατία» δήλωσε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου, επισημαίνοντας ότι «δεν πρόκειται για θεολογικό ζήτημα, αλλά για την προστασία της υγείας και πρέπει να ακολουθηθούν τα μέτρα που εκδίδει η επιστημονική επιτροπεία».

Μιλώντας στο ρ/σ (ΘΕΜΑ 104.6), η κ. Γιαννάκου, ξεκαθάρισε ότι πρέπει «να επιβληθούν όλα αυτά τα μέτρα, δεν το συζητώ. Δεν μπορεί ο καθένας να διαχωρίζει τον εαυτό του και η εκκλησία είναι ένας δημόσιος οργανισμός».

Διευκρίνισε ότι «ουδείς αμφιβάλει για το δικαίωμα των ανθρώπων να έχουν την πίστη τους» και διαχώρισε τη θέση της από τη στάση που τηρεί η βουλευτής της ΝΔ Έλενα Ράπτη, λέγοντας ότι «αυτά δεν είναι σωστά. Ακόμη και μία ζωή να διακυβευτεί απ’ όλα αυτά έχει τεράστιο ηθικό κόστος».

Ανέδειξε και μία ακόμη πτυχή του θέματος, τονίζοντας ότι το πρόβλημα «δεν αφορά μόνο τις ευάλωτες ομάδες. Τι γίνεται με τις μη ευάλωτες ομάδες που πιθανόν θα νοσήσουν και θα διαδράμουν χωρίς συμπτώματα και θα γίνουν μεταδότες και πώς θα ιχνηλατηθούν οι επαφές τους;».

«Να λάβουμε υπόψη μας τι γίνεται με τις ομάδες που δεν θεωρούνται ευάλωτες και περνούν τη νόσο χωρίς συμπτώματα, εκεί υπάρχει μεγάλο πρόβλημα. Η θεωρία ότι εφόσον οι ευάλωτες ομάδες καθίσουν στο σπίτι τους δεν ισχύει. Όσοι μπορούν να εργαστούν από το σπίτι να το κάνουν σε συνεννόηση με την επιχείρηση» πρόσθεσε η κ. Γιαννάκου.

https://soundcloud.com/user-86009823/20200311a

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter