Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε το νεαρότερο «Πρόσωπο της χρονιάς» του TIME

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ έγινε το νεαρότερο «Πρόσωπο της χρονιάς» του TIME

Η 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια αναδείχθηκε ως «Πρόσωπο τη χρονιάς» από το περιοδικό Time, έχοντας εμπνεύσει εκατομμύρια ανθρώπων, καλώντας σε δράση για την αποτροπή της κλιματικής αλλαγής.

Η νεαρή Σουηδή ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ έχει φροντίσει να «μπει» στο «μάτι» ορισμένων ηγετών, όπως του ακροδεξιού προέδρου της Βραζιλίας, Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο οποίος δεν δίστασε να την χαρακτηρίσει ως «κακομαθημένη», έπειτα από την πρόσφατη παρέμβασή της για τα δάση του Αμαζονίου. Οι δυναμικές παρεμβάσεις της 16χρονης στο συμβούλιο των Ηνωμένων Εθνών αλλά και το γεγονός πως εμφανίζεται ως «μπροστάρισσα» σε πολλές διαδηλώσεις για το κλίμα, της έχουν χαρίσει αρκετή δημοσιότητα, εμπνέοντας εκατομμύρια ανθρώπους στο να ακούσουν και να ασπαστούν τα όσα πρεσβεύει.

Γι’ αυτό και το περιοδικό «ΤΙΜΕ» την ανέδειξε ως πρόσωπο της χρονιάς που φεύγει σε λίγες ημέρες. Μάλιστα αποτελεί τη νεαρότερη προσωπικότητα που έλαβε τον άτυπο τίτλο από το παγκοσμίου φήμης περιοδικό, που σημειώνει μεταξύ άλλων: 

«Η Τούνμπεργκ απαιτεί την ανάληψη δράσης και παρά το γεγονός πως πολλά πράγματα πηγαίνουν στη λάθος κατεύθυνση όσον αφορά τη δράση των ηγετών, έχουν εμφανιστεί ορισμένα σημάδια αλλαγής προς το καλύτερο. Πάνω από 60 χώρες έχουν θέσει ως στόχο να έχουν μηδενικό αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα το 2050, ενώ σε πολιτικό επίπεδο, το κόμμα των Πράσινων στην Αυστρία τριπλασίασε τα ποσοστά του στις εκλογές του Σεπτεμβρίου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter