Η Γκρέτα Τούνμπεργκ «ξαναχτυπά»: Ο κόσμος εκτός από την πανδημία πρέπει να αντιμετωπίσει και την κλιματική κρίση

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ «ξαναχτυπά»: Ο κόσμος εκτός από την πανδημία πρέπει να αντιμετωπίσει και την κλιματική κρίση

Ο κόσμος πρέπει να αντιμετωπίσει τόσο την πανδημία του κορονοϊού όσο και την κλιματική κρίση, είπε σήμερα με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα της Γης η σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ.

H Τούνμπεργκ, η οποία έγινε γνωστή όταν στα 15 της χρόνια ξεκίνησε να απέχει από τα σχολικά της μαθήματα τις Παρασκευές και να διαμαρτύρεται έξω από το κτίριο του σουηδικού κοινοβουλίου για τις εκπομπές άνθρακα, δήλωσε ότι οι συντονισμένες ενέργειες για την αντιμετώπιση της πανδημίας δεν σημαίνουν ότι η κλιματική κρίση έχει παρέλθει.

«Σήμερα είναι η Ημέρα της Γης και αυτό μας υπενθυμίζει ότι η έκτακτη ανάγκη για το κλίμα και το περιβάλλον εξακολουθεί να υφίσταται και θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τόσο την πανδημία του κορονοϊού…όσο και ταυτόχρονα την έκτακτη ανάγκη για το κλίμα και το περιβάλλον, γιατί χρειάζεται να αντιμετωπίσουμε δύο κρίσεις την ίδια στιγμή», είπε η ίδια.

Η Γκρέτα συμμετείχε σε μια εκδήλωση σε ζωντανή μετάδοση με αφορμή τη σημερινή Ημέρα της Γης, που καθιερώθηκε πριν από 50 χρόνια με στόχο την αφύπνιση για περιβαλλοντικά θέματα. Όπως τόνισε η σουηδή έφηβη, το ξέσπασμα του κορονοϊού σημαίνει ότι είναι περισσότερο από ποτέ σημαντικό να ακούμε τους επιστήμονες και άλλους ειδικούς.

«Αυτό ισχύει για όλες τις κρίσεις, είτε πρόκειται για την κρίση του κορονοϊού είτε για την κλιματική κρίση, που συνεχίζεται και δεν επιβραδύνεται, ακόμη και σε μια τέτοια περίοδο», σημείωσε η Γκρέτα.

Οι σχολικές απεργίες που ξεκίνησε η Γκρέτα αποτέλεσαν αφορμή για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου κινήματος και σήμερα η 17χρονη πλέον ακτιβίστρια απολαμβάνει μια φήμη ανάλογη με εκείνη ενός αστέρα της ροκ.

Οι παθιασμένες εκκλήσεις για την ανάληψη δράσης για το κλίμα της ιδρύτριας του νεανικού κινήματος “Παρασκευές για το Μέλλον” την έκαναν πρότυπο για πολλούς νέους, αλλά ενόχλησαν και κάποιους παγκόσμιους ηγέτες, όπως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Τον Μάρτιο, η Γκρέτα δήλωσε ότι πιθανόν να είχε μολυνθεί με τον κορονοϊό καθώς είχε ταξιδέψει σε πληγείσες χώρες, αλλά τα συμπτώματά της ήταν τόσο ήπια ώστε δεν υποβλήθηκε σε σχετική εξέταση.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter