Η Google τιμά την Ημέρα της Γης με το σημερινό της Doodle

Η Google τιμά την Ημέρα της Γης με το σημερινό της Doodle

Στην Ημέρα της Γης, η οποία γιορτάζεται σε περισσότερες από 190 χώρες σε όλον τον κόσμο, αφιερώνει η Google το σημερινό της (22 Απριλίου) Doodle.

Με στόχο την ευαισθητοποίηση σε περιβαλλοντικά θέματα, αλλά και τη «γνωριμία» μας με τον πλανήτη μας, η Google περιγράφει πως το άλμπατρος είναι το πτηνό με το μεγαλύτερο άνοιγμα φτερών από όλα τα εν ζωή πτηνά, ενώ η σεκόγια αποτελεί το ψηλότερο δένδρο.

Το paedophryne amauensis είναι το μικρότερο σπονδυλωτό, με τη βικτωρία την αμαζονική να είναι ένα από τα μεγαλύτερα υδρόβια φυτά. Εξάλλου, ο κοιλάκανθος είναι το αρχαιότερο εν ζωή είδος ζώου, τη στιγμή που το κολλέμβολο βαθέων σπηλαίων ζει στα βαθύτερα σπήλαια.

Η έμπνευση του θεσμού της Ημέρας της Γης αποδίδεται στον ακτιβιστή Τζον ΜακΚόννελλ το 1969, σε ένα Συνέδριο της UNESCO στο Σαν Φρανσίσκο. Εκδηλώσεις έλαβαν χώρα για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο και άλλες πόλεις στις 21 Μαρτίου 1970, ημέρα της εαρινής ισημερίας.

Η Ημέρα της Γης καθιερώθηκε το 1970 στις ΗΠΑ με πρωτοβουλία του γερουσιαστή Γκέιλορντ Νέλσον και σηματοδοτεί τη γένεση του σύγχρονου περιβαλλοντικού κινήματος. Σύντομα, εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο και σήμερα, υπό τον συντονισμό του Δικτύου Ημέρας της Γη

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter