Η Γουέστ Χαμ κατέκτησε το Conference League με γκολ στο ’90 (Video)

Η Γουέστ Χαμ κατέκτησε το Conference League με γκολ στο ’90 (Video)

Με γκολ του Μπόουεν στο 90’ η Γουέστ Χαμ νίκησε την Φιορεντίνα με 2-1 και κατάκτησε στην «Εντέν Αρένα» της Πράγας το τρόπαιο του Conference League, εξασφαλίζοντας μία θέση στους ομίλους του Europa League τη νέα σεζόν 2023-24. Αυτό είναι το δεύτερο ευρωπαϊκό τρόπαιο των «σφυριών», που είχαν πάρει το Κύπελλο Κυπελλούχων πριν από 43 χρόνια!

Το πρώτο μέρος δεν πρόσφερε συγκινήσεις με την Φιορεντίνα να είναι εκείνη που προσπαθούσε να δημιουργήσει ποδόσφαιρο και την Γουέστ Χαν να προσπαθεί να βγει –ανεπιτυχώς- στην αντεπίθεση.

Η μοναδική μεγάλη φάση έγινε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου όταν κεφαλιά του Κουαμέ έσωσε εντυπωσιακά ο Αρεολά και στην επιστροφή της ο Γιόβιτς με νέα κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα αλλά το γκολ ακυρώθηκε μετά τον έλεγχο του VAR, αφού ο σκόρερ ήταν οφσάιντ.

Η Φιορεντίνα βγήκε πιο αποφασισμένη στο β’ μέρος να πιέσει ακόμη περισσότερο τους Αγγλους και το ματς πήρε φωτιά. Η Γουέστ Χαμ στη πρώτη της επίθεση στο 60’ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Μπιράγκι και ο Μπενραχμά άνοιξε το σκορ (63’) κόντρα στη ροή του αγώνα. Όμως η αντίδραση της ιταλικής ομάδας ήταν άμεση, καθώς στο 68’ ο Μποναβεντούρα με άψογο κοντρόλ και γωνιακό σουτ μέσα από την περιοχή έφερε το ματς στα ίσια (1-1). Στο 71’ μάλιστα έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μαντράγκορα να φτάσει και στην ανατροπή. Στο 81’ κεφαλιά του Σούτσεκ έδιωξε ο Τερατσιάνο. Κι ενώ όλα έδειχναν ότι ο τελικός πάει στην παράταση ήρθε στο 90’ μια εκπληκτική κάθετη πάσα του Πακετά στον Μπόουεν που τον έγαλε τετ α τετ με τον Τερατσιάνο και ο Άγγλος με εύστοχο πλασέ χάρισε τη νίκη και το τρόπαιο στην ομάδα του (2-1)…

Αυτό ήταν το τελευταίο επίσημο παιχνίδι για τον 47χρονο Ισπανό ρέφερι Κάρλος ντελ Θέρο Γκράντε, ο οποίος αποσύρεται από την ενεργό δράση. «Κιτρίνισε» πάντως τους Μπενραχμά, Αγκέρντ, Μαντράγκορα, Μιλένκοβιτς, Αμραμπατ.

ΦΙΟΡΕΝΤΙΝΑ: Τερατσιάνο, Ντοντό, Μιλένκοβιτς, Ρανιέρι (84’ Ιγκόρ), Μπιράγκι, Μποναβεντούρα, Άμραμπατ, Μαντράγκορα (92’ Μπαράκ), Γκονζάλες, Γιόβιτς (46’ Καμπράλ), Κουαμέ (61’ Σαπονάρα).

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αρεολά, Έμερσον, Αγκέρντ, Ζούμα (61’ Κέρερ), Τσουφάλ, Πακετά, Ράις, Σούτσεκ, Μπενραχμά (76’ Φορνάλς), Αντόνιο (92’ Ογκμπόνα), Μπόουεν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter