Η Greek Mafia στο ολλανδικό «Trouw» – Τι αναφέρει ο Κ. Βαξεβάνης για τον «πόλεμο της νύχτας»

Η Greek Mafia στο ολλανδικό «Trouw» – Τι αναφέρει ο Κ. Βαξεβάνης για τον «πόλεμο της νύχτας»

Αφιέρωμα στον ανεξέλεγκτο πόλεμο της ελληνικής μαφίας δημοσιεύει σήμερα η ολλανδική ιστοσελίδα Trouw, φιλοξενώντας στο ρεπορτάζ δηλώσεις του δημοσιογράφου και εκδότη του Documento, Κώστα Βαξεβάνη.

Στο ρεπορτάζ που υπογράφει η δημοσιογράφος Anne ter Rele, γίνεται εκτενής αναφορά στις συνεχείς δολοφονίες μεταξύ υψηλόβαθμων στελεχών της Greek Mafia σημειώνοντας ότι «στο ελληνικό εγκληματικό κύκλωμα ο ένας φόνος διαδέχεται τον άλλο», ενώ χαρακτηρίζει την κατάσταση στην Ελλάδα «σαν σε ταινία».

Για την ανάλυση του θέματος, το Trouw απευθύνθηκε στον Κώστα Βαξεβάνη, θέτοντάς του ερωτήσεις για το πώς λειτουργεί η ελληνική μαφία, τους σκοπούς των δολοφονιών αλλά και την ενδεχόμενη σχέση του οργανωμένου εγκλήματος με κρατικές υπηρεσίες όπως η αστυνομία.

«Η ισορροπία έχει διαταραχθεί στον κόσμο της μαφίας. Όταν ένας αρχηγός συμμορίας δολοφονείται, ο άλλος βλέπει την ευκαιρία του να αναλάβει» αναφέρει ο Κώστας Βαξεβάνης στην ολλανδική ιστοσελίδα.

Η ιστοσελίδα, που φιλοξενεί και δηλώσεις της ποινικολόγου Αναστασίας Χαλκιά καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο ελληνικός υπόκοσμος είναι συνδεδεμένος με ουκρανικές εγκληματικές συμμορίες που μεταφέρουν όλο και περισσότερο τη δραστηριότητά τους στην Ελλάδα, μετά το ξέσπασμα του ρωσο-ουκρανικού πολέμου. «Η ουκρανική μαφία θέλει να εκτοπίσει τοπικούς αρχηγούς συμμοριών», λέει ο Κ. Βαξεβάνης. «Οι πρόσφατες δολοφονίες έχουν σίγουρα κάποια σχέση με αυτό».

Μια εσωτερική έκθεση της αστυνομίας που διέρρευσε το 2023 επιβεβαιώνει τους δεσμούς αρκετών αστυνομικών με τον ελληνικό υπόκοσμο. Όταν ο αστυνομικός Σπύρος Παπαχρήστου, με στενούς δεσμούς με το εγκληματικό κύκλωμα, δολοφονήθηκε το 2018, το κινητό του βρισκόταν στα συρτάρια της αστυνομίας για περισσότερα από δύο χρόνια, χωρίς να ερευνηθεί, ενώ άθικτο έμεινε και το τηλέφωνο του Γιώργου Μήτσου για τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του, αναφέρει το ρεπορτάζ της ολλανδής δημοσιογράφου.

Στο άρθρο γίνεται επίσης αναφορά στις δεκάδες μηνύσεις και αγωγές που έχει δεχτεί το Documento από ισχυρούς πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες για την αποκαλυπτική του δημοσιογραφία, τις διαδικτυακές επιθέσεις, αλλά και τις φυσικές απειλές που έχει αντιμετωπίσει ο Κώστας Βαξεβάνης.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter