Η Greenpeace εμποδίζει τάνκερ να παραδώσει ρωσικό πετρέλαιο στη Νορβηγία

Η Greenpeace εμποδίζει τάνκερ να παραδώσει ρωσικό πετρέλαιο στη Νορβηγία

Ακτιβιστές της Greenpeace προσπάθησαν να εμποδίσουν τη Δευτέρα ένα τάνκερ να παραδώσει ρωσικό πετρέλαιο στη Νορβηγία, σε μια διαμαρτυρία ενάντια στον πόλεμο στην Ουκρανία.

Οι ακτιβιστές που έφτασαν με ένα μικρό σκάφος, αλυσοδέθηκαν στην αλυσίδα άγκυρας του δεξαμενόπλοιου καθώς προσπαθούσαν να αποτρέψουν την εκφόρτωση ενός φορτίου που εκτιμάται σε 95.000 τόνους πετρελαίου, ανέφερε η Greenpeace σε δήλωση.

Το δεξαμενόπλοιο Ust Luga βρίσκεται επί του παρόντος αγκυροβολημένο έξω από τον τερματικό σταθμό πετρελαίου Slagen της Exxon Mobil, περίπου 70 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Όσλο, σύμφωνα με την εταιρεία παρακολούθησης πλοίων Marine Traffic.

«Το πετρέλαιο δεν είναι μόνο η ρίζα της κλιματικής κρίσης, αλλά και των πολέμων και των συγκρούσεων. Είμαι σοκαρισμένος που η Νορβηγία λειτουργεί ως ελεύθερο λιμάνι για το ρωσικό πετρέλαιο, το οποίο γνωρίζουμε ότι χρηματοδοτεί τον πόλεμο του Πούτιν,» δήλωσε ο επικεφαλής της Greenpeace Norway, Φρόντε Πλέιμ.

Η ομάδα κάλεσε τη νορβηγική Kυβέρνηση να απαγορεύσει τις εισαγωγές ρωσικών ορυκτών καυσίμων και είπε ότι η νορβηγική μονάδα Esso της Exxon Mobil θα πρέπει να ακυρώσει τυχόν συμβόλαια για τέτοιες εισαγωγές από τη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Η Esso Norway είχε συμφωνήσει να αγοράσει το πετρέλαιο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος και δεν έχει σχέδια για περαιτέρω αγορές από τη Ρωσία, δήλωσε εκπρόσωπος της εταιρείας στη νορβηγική εφημερίδα Dagbladet.

Πηγή: AFP

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter