Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει το «δυναμικό παρών» των εργαζομένων στη χθεσινή 24ωρη απεργία (Photos)

Η ΓΣΕΕ χαιρετίζει το «δυναμικό παρών» των εργαζομένων στη χθεσινή 24ωρη απεργία (Photos)

Το «δυναμικό παρών» που έδωσαν στις χθεσινές απεργιακές συγκεντρώσεις οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και οι άνεργοι χαιρέτισε με ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ.

«Για ακόμη μία φορά, ο κόσμος της εργασίας απαίτησε να μπει οριστικό τέλος στα εγκληματικά μέτρα που εφαρμόστηκαν και σε αυτά που έχουν ήδη αποφασιστεί να επιβληθούν, στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα ότι έχουν εξαντληθεί τα όρια των αντοχών και των ανοχών του» επισημαίνει η Συνομοσπονδία στην ανακοίνωσή της για την «Πανεθνική Ημέρα Δράσης» που συνδιοργάνωσε με την ΑΔΕΔΥ, σε συνεργασία με επιστημονικούς και κοινωνικούς φορείς.

Η ΓΣΕΕ δηλώνει επίσης πως «θα συνεχίσει τον αγώνα κατά των καταστροφικών μνημονιακών πολιτικών ενώνοντας τις δυνάμεις της με αντιπροσωπευτικούς φορείς της κοινωνίας των πολιτών». «Όσο εφαρμόζονται οι ίδιες αδιέξοδες πολιτικές, οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν να διαδηλώνουν και να απεργούν» αναφέρει.








Οι πορείες των συνδικάτων

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι είχαν ολοκληρωθεί οι πορείες των συνδικάτων στο πλαίσιο της 24ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Με σημείο εκκίνησης την πλατεία Κλαυθμώνος η ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ πραγματοποίησαν πορεία προς τη Βουλή, όπου κατευθύνθηκε η πορεία των μελών του ΠΑΜΕ. Στην κεφαλή της πορείας του ΠΑΜΕ βρέθηκε ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, o οποίος σε δήλωσή του εξέφρασε την εκτίμηση ότι «η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί». «ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. προσπαθούν να κρύψουν τη στρατηγική τους σύμπλευση μέσα από κάλπικες αντιπαραθέσεις, μέσα από ψεύτικες υποσχέσεις. Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει αμέσως τώρα να ανασυνταχθεί έτσι ώστε αυτό να πάρει την υπόθεση στα χέρια του, με ισχυρό το ΚΚΕ» επισήμανε.




Ένταση και χημικά στο Σύνταγμα

Ένταση επικράτησε νωρίτερα στην κάτω πλευρά της πλατείας Συντάγματος, την ώρα που οι πορείες των συνδικάτων κατευθύνονταν στη Βουλή. Ομάδα διαδηλωτών κινήθηκε εναντίον κλούβας των ΜΑΤ και οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε χρήση χημικών για να τους απωθήσουν.

Επίσης, λίγο πριν από τις 11.00 ομάδα ατόμων, που φορούσαν κράνη, ανέβηκαν στην εξέδρα που είχε στηθεί στην πλατεία Κλαυθμώνος και έσκισαν πανό. Νωρίτερα, άγνωστοι έγραψαν συνθήματα με σπρέι στους τοίχους του κτηρίου της ΓΣΕΕ, ενώ ομάδα ατόμων πέταξε σκουπίδια στην είσοδο των γραφείων της ΑΔΕΔΥ όπου έγραψε και συνθήματα.




Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter