Η&Μ: Αυτή είναι η διαφήμιση που αποσύρθηκε – Μετά τις αντιδράσεις

Η&Μ: Αυτή είναι η διαφήμιση που αποσύρθηκε – Μετά τις αντιδράσεις

Σάλο και έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Αυστραλία η τελευταία διαφημιστική καμπάνια της αλυσίδας H&Μ, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να την αποσύρει, καθώς σύμφωνα με τους επικριτές της σεξουαλικοποιούσε νεαρά κορίτσια.

Πιο συγκεκριμένα στην διαφημιστική καμπάνια εμφανίζονταν δύο κορίτσια ανήλικα με σχολική στολή με τη λεζάντα να γράφει: «Κάντε τα κεφάλια να γυρίσουν με τη μόδα Back to School της H&M».

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η εταιρεία –που έχει την έδρα της στην Σουηδία- έπειτα από αντιδράσεις στα σόσιαλ μίντια, οι χρήστες των οποίων ανέφεραν μεταξύ άλλων ότι «τα νεαρά κορίτσια δεν θέλουν να τραβήξουν την ανεπιθύμητη προσοχή στην εμφάνισή τους», απέσυρε την καμπάνια της και με δηλώσεις εκπροσώπου της σε πρακτορεία ειδήσεων τόνισε πως: «Αφαιρέσαμε αυτή την διαφήμιση. Λυπούμαστε βαθύτατα για την προσβολή που προκάλεσε και ψάχνουμε τρόπους για να παρουσιάζουμε καλύτερα τις καμπάνιες μας στο μέλλον».

Το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από αντίστοιχες υποθέσεις μεγάλων εταιρειών ρούχων και μόδας, που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις με αποτέλεσμα να αποσύρουν τις καμπάνιες τους. Αντίστοιχη είναι η περίπτωση της εταιρείας Zara που μόλις τον περασμένο μήνα απέσυρε διαφήμιση που παρουσίαζε κούκλες διαμελισμένες και άλλες ντυμένες με λευκό σάβανο.

Η καμπάνια βγήκε εν μέσω του πολέμου στην Γάζα και πολλοί χρήστες των σόσιαλ μίντια, έσπευσαν να υποστηρίξουν ότι αυτή παραπέμπει στις θηριωδίες των Ισραηλινών στην Γάζα και έχει ως στόχο να πουλήσει ρούχα. Παρότι η εταιρεία υποστήριξε ότι η καμπάνια είχε σχεδιαστεί πριν από την ένραξη του πολέμου στην Γάζα, αναγκάστηκε τελικά να την αποσύρει.

Αντίστοιχα το 2022, η μάρκα πολυτελούς μόδας Balenciaga αναγκάστηκε να αποσύρει έπειτα από αντιδράσεις μια διαφημιστική καμπάνια της, που έδειχνε παιδιά να κρατούν αρκουδάκια που παρέπεμπαν σε φετιχισμό και σε σεξουαλικές πρακτικές BDSM.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter