Πουλάνε τρέλα και είναι η μόνη εξήγηση αφού προσπαθούν να ξεφύγουν από τις μεγάλες ευθύνες τους.
Την ώρα που η Hellenic Train απολύει τον Κώστα Γενιδούνια τον μέχρι σήμερα πρόεδρο του Σωματείου Μηχανοδηγών γιατί –προφανώς- είχε προειδοποιήσει για την ασφάλεια των τρένων και μιλάει ακόμα, ο νυν αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ κάλεσε τους εργαζόμενους να «αναδεικνύουν προβλήματα ασφάλειας».
Αν αυτό δεν είναι το θέατρο του παραλόγου τι άλλο θα μπορούσε να είναι;
«Οι εργαζόμενοι καλά κάνουν και καλά θα κάνουν να αναδεικνύουν προβλήματα ασφάλειας. Τους ενθαρρύνω να το κάνουν. Να το κάνουν άφοβα. Τους ενθαρρύνω κάθε πρόβλημα το οποίο διαπιστώνουν στα τρένα, στο Μετρό, στον ΗΣΑΠ, στα λεωφορεία, παντού. Να το κάνουν άφοβα» δήλωσε σήμερα, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.
Διαβάστε επίσης: Κώστας Γενιδούνιας: Απολύθηκε ο μηχανοδηγός που είχε προειδοποιήσει με εξώδικα για τα Τέμπη
Προφανώς η κυβέρνηση δεν μπορεί να απαντήσει σε κανένα ερώτημα γιατί τόσο καιρό δεν άκουγε τα μηνύματα για την ασφάλεια του σιδηρόδρομου και προσπαθεί να κάνει μια υπέρβαση για να ξεφύγει από τις ποινικές και πολιτικές ευθύνες.
Το ένα μήνυμα είναι «σε τιμωρώ γιατί λες την αλήθεια» και με το άλλο κάνουν την πάπια και στην καλύτερη περίπτωση αερολογεί για να επηρεάσει θετικά.
Την ίδια στιγμή μάλιστα ο ίδιος ο Κυρανάκης δεν μπορεί να στηρίξει αυτά που λέει και τρέχει να συνδράμει νεοφιλελεύθερα την Hellenic Train.
Στην ερώτηση για την απόλυση Γενιδούνια από την Hellenic Train απαντά:
«Δεν είμαστε εργατοπατέρες, να λέμε τι να κάνει ή να μην κάνει μια εταιρεία».
Αλλά στη συνέχεια τα μπερδεύει αφού μιλά για μοντέλο αξιολόγησης και εκπαίδευσης των υπαλλήλων πρώτης γραμμής…
Δηλαδή είναι πρόβλημα υπαλλήλων το ότι υπήρξε μονή σιδηροδρομική γραμμή, αντίθετα με ό,τι προβλεπόταν; Ας μην μιλήσουμε για τυχόν παράνομο φορτίο και πυρόσφαιρα…
Και ρίχνει και ένα ακόμα πυροτέχνημα:
«Αν αυτό η Hellenic Train δεν το εφαρμόζει, διατηρούμε το δικαίωμα να αναστείλουμε την άδεια της. Το ίδιο δόγμα θα εφαρμόζεται και για υπαλλήλους του ΟΣΕ».
Μιλά για την ικανότητα των υπαλλήλων που προειδοποιούσαν;
Αυτό σας λέω, πρόκειται για θέατρο του παραλόγου μπας και βαρεθεί ο κόσμος…
Διαβάστε επίσης:
Ο Μητσοτάκης, ο Άδωνης και η τέχνη της αχαριστίας
Eurοstat: Πρωταθλητές στην εργασία και τα Σαββατοκύριακα οι Έλληνες
«Άμεση ανάκληση της απόλυσης Γενιδούνια» ζητά η Πανελλήνια Ενωση Προσωπικού Έλξης
Καιρός: Υποχωρούν σταδιακά οι θυελλώδεις άνεμοι – Πότε έρχονται τα 30άρια