Η Huawei «απαντά» στη Google με νέο λειτουργικό, συμβατό με Android εφαρμογές (Video)

Η Huawei «απαντά» στη Google με νέο λειτουργικό, συμβατό με Android εφαρμογές (Video)

Με το δικό της λειτουργικό, το οποίο θα ονομάζεται κατά πάσα πιθανότητα «Hongmeng», «απαντά» η Huwaei στον αποκλεισμό της Google και τον πόλεμο με τον Τραμπ.

Το νέο λογισμικό, το οποίο ήδη είχε αρχίσει να αναπτύσσει ο κινεζικός κολοσσός από τον περασμένο Μάρτιο, αναμένεται να είναι έτοιμο το αργότερο ως την επόμενη άνοιξη, με αρχικό στόχο πάντως να τεθεί σε ισχύ το φθινόπωρο του 2019.

Υπενθυμίζεται ότι με διάταγμα Τραμπ, στο πλαίσιο του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ-Κίνας, στο οποίο συμμορφώθηκε η Google, η Huawei δε θα μπορεί να παρέχει τις ρυθμίσεις ασφαλείας της Google, ούτε να χρησιμοποιεί το Play Store για τις εφαρμογές Android.

Όπως αναφέρει το huaweicentral.com, επικαλούμενο τον αρμόδιο CEO της εταιρείας, το λειτουργικό θα τεθεί σε ισχύ από το  φθινόπωρο του 2019 – το αργότερο μέχρι την άνοιξη του 2020 –και θα είναι συμβατό με όλες τις εφαρμογές Android. Θα μπορούν να το χρησιμοποιούν οι κάτοχοι όλων των συσκευών της Huawei και της Honor, είτε πρόκειται για κινητά, είτε για τηλεοράσεις, είτε για τάμπλετ, ρολόγια κλπ. (smartphones, τηλεοράσεις, τάμπλετ, ρολόγια κ.λ.π. 

https://www.youtube.com/watch?v=owQqQuQq2Dw

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter