Η Ιαπωνία ανακοίνωσε το κόστος για τη δημόσια τελετή στη μνήμη του Σίνζο Άμπε

Η Ιαπωνία ανακοίνωσε το κόστος για τη δημόσια τελετή στη μνήμη του Σίνζο Άμπε

Περίπου 1,83 εκατομμύρια δολάρια θα κοστίσει στην ιαπωνική κυβέρνηση η επίσημη δημόσια τελετή της κηδείας στη μνήμη του δολοφονημένου πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Σουνίτσι Σουζούκι.

Ο Άμπε δολοφονήθηκε στη διάρκεια μιας προεκλογικής ομιλίας του στις 8 Ιουλίου και παρά το γεγονός ότι η κηδεία του έγινε αμέσως μετά, η Ιαπωνία αποφάσισε να πραγματοποιηθεί μία επίσημη δημόσια τελετή στη μνήμη του στις 27 Σεπτεμβρίου, στο στάδιο Nippon Budokan στο Τόκιο.

Παραιτήθηκε ο αρχηγός της αστυνομίας

Την υποβολή της παραίτησής του ανακοίνωσε ο αρχηγός της εθνικής αστυνομίας της Ιαπωνίας, o Ιτάρου Νακαμούρα αναγνωρίζοντας ελλείψεις στην προστασία του πρώην πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε.

Η ανακοίνωση αυτή έγινε σε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία αναφέρθηκαν λεπτομερώς τα πορίσματα της έρευνας για τα κενά στην προστασία του πρώην πρωθυπουργού. «Αποφασίσαμε να αναδιοργανώσουμε την ομάδα μας και να εκκινήσουμε από νέες βάσεις όσον αφορά τις αποστολές ασφαλείας και γι’αυτό υπέβαλα την παραίτησή μου», υποστήριξε ο Νακαμούρα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter