Η Ιαπωνία σχεδιάζει να παρατείνει τη ζωή παλιών της πυρηνικών αντιδραστήρων

Η Ιαπωνία σχεδιάζει να παρατείνει τη ζωή παλιών της πυρηνικών αντιδραστήρων

Η ιαπωνική κυβέρνηση σχεδιάζει να διατηρήσει ορισμένους πυρηνικούς αντιδραστήρες σε λειτουργία πέραν του τρέχοντος ορίου των 60 ετών, καθώς η χώρα στρέφεται όλο και περισσότερο στην πυρηνική ενέργεια ως λύση στην παρατεταμένη ενεργειακή κρίση.

Σύμφωνα με προσχέδιο του σχεδίου παρουσιάστηκε την Δευτέρα στην Υποεπιτροπή Ατομικής Ενέργειας της Συμβουλευτικής Επιτροπής Φυσικών Πόρων και Ενέργειας, συμβουλευτικό όργανο του υπουργείου Εμπορίου, ενώ η τελική απόφαση θα ληφθεί στη συνεδρίαση για την εφαρμογή του πράσινου μετασχηματισμού της κυβέρνησης μέχρι το τέλος της χρονιάς.

Παρά την περιορισμένη διάρκεια ζωής των αντιδραστήρων, οι αξιωματούχοι επεξεργάζονται ένα σχέδιο που θα επέτρεπε σε ορισμένες εγκαταστάσεις να λειτουργήσουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με έγγραφο που δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Οικονομίας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.

Θα ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα για την ανακατασκευή των πυρηνικών σταθμών και με τον ισχύοντα νόμο μπορεί να παραταθεί η μέγιστη περίοδος λειτουργίας των 60 ετών, σημείωσε το υπουργείο.

Επιπλέον, η χώρα σχεδιάζει να αναπτύξει και να κατασκευάσει έναν καινοτόμο αντιδραστήρα επόμενης γενιάς που θα ενσωματώνει έναν νέο μηχανισμό ασφάλειας, ανέφερε.

Μετά την καταστροφή της Φουκουσίμα το 2011, η λειτουργική ζωή των πυρηνικών αντιδραστήρων της Ιαπωνίας περιορίστηκε στα 40 χρόνια, συμμορφούμενη με αυστηρότερα πρωτόκολλα ασφαλείας.

Πηγή: Reuters, ABC

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter