Η ίδια η κοινωνία θα θέσει το αίτημα εναλλαγής

Η ίδια η κοινωνία θα θέσει το αίτημα εναλλαγής

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης (καλό, κακό) φαίνεται να διαθέτει ένα πολιτικό σχέδιο μέχρι το προσεχές φθινόπωρο που υπό προϋποθέσεις φιλοδοξεί να του προσφέρει μία ακόμη τετραετία. Μόνος του ή με το ΚΙΝΑΛ ή μέρος του ΚΙΝΑΛ μένει να το δούμε. Ο ανασχηματισμός της περασμένης Δευτέρας, η ενεργοποίηση της «γαλάζιας» κοινοβουλευτικής ομάδας και το «κλίνατε επί δεξιά» αναζωπύρωσαν αυτά τα εκλογικά σενάρια. Για κάποιους επιβεβαίωσε όσους τα διακινούσαν εδώ και καιρό.

Το αν θα γίνουν πράξη ή όχι μένει να το δούμε, αφού εδώ υπάρχει ένας εξαιρετικά απρόβλεπτος παράγοντας που ακούει στο όνομα «πανδημία και εμβολιασμοί». Ωστόσο είναι ένα σχέδιο με συγκεκριμένες κινήσεις, όπως για παράδειγμα η συνεργασία με την περίφημη Palantir ή οι λίστες Πέτσα και Κικίλια.

Απέναντι σε αυτόν τον ακραία χρησιμοθηρικό και ενδεικτικό της δεξιάς παράταξης στην Ελλάδα σχεδιασμό ο ΣΥΡΙΖΑ τι αντιτάσσει; Ποια είναι η πολιτική του πραμάτεια; 

Την Τρίτη που μας πέρασε συνεδρίασε το Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με θέμα τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου και τις πολιτικές πρωτοβουλίες. 

Ο Αλέξης Τσίπρας εντός της συνεδρίασης είπε πως το κόμμα του «οφείλει να ετοιμαστεί για να δώσει διέξοδο στη χώρα και την κοινωνία» περιγράφοντας ακροθιγώς και τις προτεραιότητες, όπως τη στήριξη του ΕΣΥ και του κοινωνικού κράτους, τη στήριξη των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας, την ενίσχυση των μισθών, τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους και την αναγέννηση του κοινωνικού κράτους. 

Είπε και κάτι ακόμη ο Αλ. Τσίπρας, που δεν πρέπει να το ξεπερνά κανείς εύκολα: ότι το αίτημα για μια εναλλακτική προοδευτική διακυβέρνηση θα τεθεί στην ημερήσια διάταξη από την ίδια την κοινωνία.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter